banner240
banner237
banner238

RİZELİ DR. AZİM DOĞUŞ TUNCER AMERİKA'DA SIGMA XI BİLİMSEL ARAŞTIRMA KURULUNA SEÇİLDİ

İSMET KÖSOĞLU

Rize İkizdereli bilim insanı Dr. Azim Doğuş Tuncer’in Sigma Xi bilimsel araştırma onur topluluğuna seçilmesi memleketi Rize’de de sevinçle karşılandı.

1886 yılında Cornell Üniversitesinde kurulan ve dünyanın en büyük genel araştırma onur topluluğu olan Sigma Xi, Dr. Tuncer’i 2023 yılında tam üyeliğe seçmiştir. Topluluk tarafından yapılan açıklamada: “Azim Doğuş Tuncer, 2023 yılında Sigma Xi Bilimsel Araştırma Onur Topluluğu'nun tam üyeliğine seçilmiştir. Sigma Xi, dünyanın en büyük genel araştırma onur topluluğudur. Araştırmacı bilim insanları ve mühendisler için uluslararası, multidisiplinler bir organizasyondur. Topluluğun seçkin tarihi boyunca 200'den fazla üye Nobel Ödülü kazandı ve daha pek çoğu Ulusal Bilimler Akademisi ve Ulusal Mühendislik Akademisi'ne seçilmeyi hak etti. Topluluk üyeleri, araştırma başarılarına veya potansiyeline dayalı olarak kısmi veya tam üyeliğe sahiptir. Sigma Xi'ye üyelik yalnızca aday gösterilmek suretiyle yapılır. Araştırmacılar olarak potansiyel göstermiş olan seçilmiş bireyler kısmi üye olarak katılmaya davet edilir. Araştırmada kayda değer başarılar sergileyenlere tam üyelik verilir. Topluluk ayrıca kariyer hazırlığı, kariyer yolu, araştırma kalitesi ve benzeri faktörleri de dikkate alır.”

Babası tanınmış ressam Rauf Tuncer yaptığı açıklamada “Oğlumu candan kutluyorum. Bu topluluğun üyeleri arasında iki yüz kişiden fazla Nobel Bilim Ödülü alan ve içlerinde Albert Einstein, Francis Crick, James Watson, Enrico Fermi'nin de olduğu bilim kuruluşudur Sigma Xi. Onur topluluğuna seçilen genç bilim adamı olan oğlumla ülkem adına onur duyuyorum’’ dedi.

Azim Doğuş Tuncer kimdir

1993 doğumlu olan Dr. Azim Doğuş Tuncer, 2015 ve 2016 yıllarında Beykent Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği ve İşletme Mühendisliği (Çift Anadal) bölümlerinden tam burslu olarak mezun oldu. 2018 yılında Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünden yüksek mühendis unvanı aldı. 2022 yılında Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği bölümünde doktora çalışmalarını tamamladı.

2017-2022 yılları arasında Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak çalışan Dr. Tuncer, araştırmalarını ABD’de sürdürmektedir.

Yenilenebilir enerji sistemleri üzerine araştırmalar yapan Dr. Tuncer’in 100’ün üzerinde bilimsel çalışması ve 2000’e yakın bilimsel atıfı bulunmaktadır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber