SALİH CORA ALİ ŞÜKRÜ BEYİ ANDI

Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ile bir suikast sonucu şehadete ulaşan Birinci Meclis’in Trabzon Mebusu Ali Şükrü Bey’i andı.

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ile bir suikast sonucu şehadete ulaşan Birinci Meclis’in Trabzon Mebusu Ali Şükrü Bey’i andı. 

Salih Cora konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Trabzon’un ve Birinci Meclisin ilk mebuslarından olan Ali Şükrü Bey’in siyasi hayatı cephede kendisini düşmana siper eden şüheda ruhunun Meclisteki yansımasıdır. Bu yönüyle Meclisteki yasama faaliyetlerinde büyük bir kararlılık ve erdemli bir duruş sergileyerek milletin mebusu olma vazifesini hakkıyla ifa eden mümtaz bir şahsiyettir. Bugün çok da anlamlı olan bir sözünü burada paylaşmak istiyorum: “Biz esaret altında inleyen bütün âlemin nasıl kurtarılabileceğini ispat edeceğiz. Onun için bizim sesimizi kısmak istiyorlar. Amma efendiler, göreceksiniz ki biz onların seslerini kısacağız.” sözleriyle Türk milletinin mazlum coğrafyalarının gür sesi, kimsesizlerin kimsesi olduğu misyonunu ta o zamanlarda ortaya koymuştur. Tahsili yüksek, hitabeti tesirli, sözünü dinleten ve hak bildiğinden şaşmayan bir cesur dava adamı Ali Şükrü Bey 27 Mart 1923’te cumhuriyet tarihinin ilk siyasi suikastine kurban giderek yaşamını yitirmiştir. Haksızlıklara karşı dik duruşu, yüreğindeki vatan ve İslam sevdasıyla otuz dokuz yıllık yaşamını bu yolda hizmete adayan Ali Şükrü Bey’in vermiş olduğu mücadeleyle aynı ilin milletvekili olarak gurur duyuyor, şehadete erişinin 95’inci yıl dönümünde kendisini rahmetle anıyorum.”

SALİH CORA ALİ ŞÜKRÜ BEYİ ANDI
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.