Şehit Ercan Aygün’ün ismi parkta yaşatılacak!

Meclis oturumunda gündem maddesi olarak Kültür Çevre ve Spor Komisyonu’ndan gelen 1 Nolu Bostancı Mahallesi Çocuk Parkı’nın adının Şehit Jandarma Er Ercan Aygün olarak değiştirilmesiyle ilgili madde görüşüldü. Yapılan müzakereler neticesinde ilgili madde oybirliğiyle kabul edildi.

“ŞEHİT AİLELERİ RÜTBELERİN KULLANILMASINI İSTİYOR”

Konuyla ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Şehit Ercan Aygün’ü herkes tanıyor, biliyor, çok bilinen bir isim” o nedenle jandarma er, astsubay, teğmen gibi unvan ve rütbelerin parkın resmi adında kullanılmasına neden gerek duyulduğu, “Şehit Ercan Aygün” şeklinde olmasının daha iyi olacağıyla ilgili sözlerini Çevre ve Spor Komisyonu Başkanı Abdurrahman Kınalı şöyle cevaplandırdı: “Şehit aileleri bu rütbelerin kullanılmasını istiyor. Biz onların isteğine uyuyoruz. Biz de bu nedenle rütbe isimlerini kullandık. Çok uzun zamandan beri uygulamalar ve teamüller böyle yapılıyor. Geçen yıl şehit olan pilotumuzun ismi de bu şekilde bir yere verilerek yaşatıldı.”

“ŞEHİT AİLELERİNİN BAŞIMIZIN ÜSTÜNDE YERİ VAR”

Konuyla ilgili söz alan bağımsız meclis üyesi Davut Çakıroğlu ise, “Şehitlik dinimizde en yüksek makam, en yüce makam ama ben de rütbe isimlerinin kullanılmaması gerektiğini düşünüyorum. Ama konuda şehit ailelerimize söz düşer. Onların başımızın üstünde yeri var ve kararlarına da saygı duyarım.” dedi.

Bunun üzerine meclis oturumunu yöneten Nusret Onur salonda bulunan şehidin abisi ve ablasına söz verdi. Onlar da şehidin isminin parka rütbeleriyle birlikte Şehit Jandarma Er Ercan Aygün Parkı olarak verilmesi gerektiği yönünde görüş ifade etti ve ilgili madde de meclis üyelerinin oybirliğiyle kabul edildi.

Şehit Jandarma Er Ercan Aygün, Siirt’in Eruh ilçesinde 09 Kasım 1994 tarihinde PKK terör örgütü mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olmuştu. Şehidin ismi daha önce de Trabzon Merkez İskenderpaşa Mahallesi Şehit Ercan Aygün Sokağı ile Boztepe İlkokulu Şehit Ercan Aygün Kütüphanesine verilmişti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber