banner240
banner237
banner238

ŞEHRİN GELECEĞİ İLE OYNAMA

Yılmaz şunları dile getirdi: “Trabzon’da 3. Tünel diye dile getirilen ve İmperial Hastanesi’nin yanından girerek Çömlekçi’den çıkması planlanan tünele şehrin bir çok katmanında tepki gelirken ve bu tünelin trafiğe katkı sunmayacağı bilimsel olarak ortada iken Sayın Mazhar Yıldırımhan’ın bu açıklamaları anlamsızdır.”

“Dört bin yıllık tarihi kentte yıllardır turizm ve tarihi eserler ön plana çıkartılması gerekirken dönemin Vakıflar Bölge Müdürü Sayın Mazhar Yıldırımhan’ın şehre bu anlamda çok da fazla katkısı olmamıştı. Şimdi Yıldırımhan’ın kalkıp tünelle ilgili konuşmasının Trabzon için bir anlamı yoktur. O bölgeye tünel yapmaktansa, sürekli söylediğimiz gibi liman yetkilileri ile görüşülüp limanın şehir dışında kruvaziyer gemilerinin de yanaşabileceği şekilde bir yerin tahsis edilerek bu alanın trafiğe katkı sunması kaçınılmaz gerçektir.”

“Aynı zamanda 750 bin nüfuslu Trabzon’da Büyükşehir Belediyesi’nin Belediye Başkanlığı’na ait sosyal konut yapılması da önem arz etmektedir. Çünkü misafirlerin ağırlanacağı sosyal donatı alanı şehir için ve gelecek belediye başkanları için de önemlidir. Nasıl Valilik ve Rektörlük konutları varsa Belediye Başkanlığı konutu olması da gereklidir.”

“Bu gerçekler ortada iken Sayın Yıldırımhan’ın açıklamalarını manidar bulmaktayım. Sayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun göreve geldiği ilk günden bu yana kendisine olan sevgimiz her geçen gün artmakta fakat Sayın Yıldırımhan Bakanlık ile biz STK’ların diyalog kurmasında ve Bakanlık’tan randevu almamıza olanak sağlamamaktadır ve engel teşkil etmektedir. Yıldırımhan’dan istediğimiz asli görevi olan Bakanlık’taki Danışmanlık görevini takip etmesidir. Biz kendisini çok iyi tanıyoruz ve neler yapıp yapabileceğini  biliyoruz. Trabzon’da bürokratlar, milletvekilleri ve siyasi il yönetimi varken Yıldırımhan’ın bu konulara girmesi anlamsızdır. Kendisinden beklediğimiz herkesin kedi görevini yapması ve Trabzon adına karar verirken aynaya bakıp defalarca düşünüp karar vermesi gereklidir. Yıldırımhan şehrin geleceği ile oynamamalıdır.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mustafa 3 yıl önce

Tamammm seninde derdin anlaşıldı mazhar abin bakanla iletişim kurmana mani oluyor..
Baştan deseydin ya mustafam

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber