Şentürk Zoraki Değişim ve Dönüşüm Olmaz

Geçtigimiz günlerdesn. Zorluoğlu Otobüste dönüşümü ve nasıl yapılacağını anlattı.

Bir yanında Akçaabat Belediye Başkanı diğer yanında Koop. Başkanı Abdullah Sevim ile beraber gazetecilerin karşısına çıkarak yapılması planlanan dönüşümü anlattı.. Akçaabat belediye başkanı hiç konuşmazken, Koop. Başkanına ise takıldığı konularda teyyit  için sorular  sordu. Burada Akçaabatı temsilen şoför esnafının başkanı veya temsilcisinin bulunmaması da  dikkatlerden kaçmadı; kaldı ki  başkan Zorluoğlu karşı taraf diye! Akçaabat şoförler odası başkanını göstermesi kendi duruşunu gösterdi. Aslında Belediye  Belediye Başkanı Akçaabat minibüs camiası ile ilgili az bilgiye sahip olduğunu da göstermiş oldu. Her ne kadar karşı taraf bile olsa! bir Oda başkanının mutlaka bu konuda Başkan ile beraber olması gerekirdi. Buda Zorluoğlunun "adaleti gözeteceğiz ve her kesimle bu şehri birlikte yöneteceğiz" sözüne de aykırı oldu. Her ne kadar vatandaşımızın yararına olan değişimden ve dönüşümden yana olsam da! Ben Esnaf Başkanımızın orda bulunmasını konu hakkında görüş beyan etmesini isterdim. Akçaabat Belediye Başkanının görüşlerini, Kooperatif başkanının görüşlerini söylemeleri gerekirdi. Herşeyi Zorluoğlu ifade etmesi! Bu anlamda da temsilde bir sıkıntının olduğu açıktır. Bir an evvel bir uzlaşmanın sağlanması ben dedim oldu dan vazgeçilmesi gerekmektedir. Değişim dönüşüm için bir taraf olmadığı kanısındayım! Herkes tecrübelerinin doğrultusunda katkı yapmakta olduğunu görüyoruz. Belediye Başkanı bu konuda adil davranmalıdır. 
UKOME kararlarına Başkan belli konularda değindi. Bu konu da Şoförler odası da yürütmeyi durdurma davası açtı. 
UKOME de şunları göremedik? 
-Akçaabat yoğun bir yolcu kapasitesi olan bir hat, İndi bindisi çok. Özellikle Devlet hastanesi ve Özel hastanelere yolcu yoğunluğu fazla olmakta, Üniversite başladığında okul yoğunluklarında indi bindiyi nasıl çözecekler?
- Yeni hatların açılması vatandaşlarımız açısından güzel oldu. Yine yeterli olmadığı da gözlerden kaçmaktadır. Şehir içinde dar ve sıkışık olan Akçaabat! bitmeyen çevre yolu ile nasıl yolcu taşınacak? Bu konuda Akçaabat belediye Başkanının görüşü çok önemliydi.
Özellikle sabah saatlerinde yaşanan yolcu yoğunluğunda! Trabzon'a varma konusunda vatandaşlarımızın yaşayacağı yoğunluğu belli saatlere kalkan otobüsler ve her durağa uğraması  geç kalmalara neden olmayacak mı?
-Halk otobüslerinin koltukları ile minibüslerin oturma koltuklarından farklı ve ayakta yolcu alma sayısıda çok! minibüs tercihinde vatandaş hem rahat koltuk hemde ayakta kalabalık ortamdan kaçmakda ve minibüse binmektedir. Bu para ile satın alınan konfordur... Bu Konfor Belediye otobüslerinde de bulunmuyor... 
MİNİBÜSCÜLER AÇISINDAN :
Dönüşüm yapıldıktan sonra özel halk otobüsleri artık 65 yaş, Şehit ve gazi yakınları, polis ve diğer kolluk kuvvetlerininde ücretsiz taşınması ve bu konuda Büyükşehir Belediyesi sübvanse edecek mi?
Özellikle bayramlarda yolcular bedava taşınmaktadır ki bu konuda mazot desteği sağlanacak mı?
-Mahallelere verilecek olan minibüs şoförleri akçaaabatta ki taksi esnafına etki etmez mi? Bu da büyük kavgalara gebe olacağı şimdiden aşikardır?
-Ödemeler koop. hesabına sonra hisse sahiplerine dağıtılacak ama tarih ve şartları - Bu hattın ihalesi 10 yıl sonra yapılacak dileylim ozaman ihaleyi koop. alamaz ise Tahditli plakayı askıdan indirdiğinde bu hatta çalışamayacak olan minibüscüye alternatif ne olacak?.. gibi UKOME kararlarında çok belirsizlikler olduğu anlaşılmaktadır...
Bu kararların bir daha gözden geçirilmesi ve gerekli düzenlemelerin yapılması, gerekli...

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber