Sera gölü çevresi aydınlatılıyor

Akçaabat ilçesinin turizmde geleceğin en önemli turistik yerlerinden biri olan Yıldızlı mahallesindeki Sera gölü çevresinin aydınlatılması çalışmaları başladı.

Enerji bakanlığı tarafından yetkili firmaya aydınlatmadaki ödeneğinin yatırıldığını ifade eden Kısmet Komar  bu konuda şunları söyledi.

‘’ Sera gölü il merkezine yakınlığı ve tabiat güzelliği ile Uzun gölden daha cazip bir turizm alanıdır. Yaptığımız girişimler sonucu  gölün etrafının aydınlatılması için direkler dikmeye başlandı.

Bir ay kadar sonra gölün çevresi aydınlatılacak.

 Yapılan proje dahilinde gölün etrafının tamamı ahşap yürüyüş yolu yapılarak vatandaşların gölün çevresini gezmelerine imkan tanınacak.

Ayrıca Göl çevresinde oturma yerleri yapılarak özellikle turistlere dinlenme  imkanı sağlanacak. Göl çevresinin aydınlatılmasıyla gece saatlerindeki  olumsuz olaylarda ortadan kalkacak. Sera gölünün turizme kazandırılması yöre esnafına katkı sağlayacak.

Bu konuda yardımlarını esirgemeyen milletvekilimiz sayın Bahar Ayvazoğlu’na teşekkür ediyoruz’’.

Kısmet Komar Sera gölünün daha cazip hale gelmesi için başka projelerinde gündemde olduğunu, özellikle turistlere konaklama kolaylık sağlanması için tesislere ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber