SÜPER MEYVE ARONYA ÜRETİMİ ÜRETİCİMİZİN YÜZÜNÜ GÜLDÜRECEK

Daha önceleri mavi yemiş , tıbbi aromatik bitki mürver ve şimdi de süper meyve Aronya’yı ilçemiz üreticisine kazandırdık.

Akçaabat Kaymakamlığı , Akçaabat Ziraat Odası , Akçaabat Belediyesi olarak 3 paydaş bu projeyi hayata geçirmek için gayret içinde olduk. Bu bağlamda Akçaabat Kaymakamımız Sn. Ramazan KURTYEMEZ Beye ve Akçaabat Belediye Başkanı Sn. Osman Nuri EKİM’e Akçaabat Ziraat Odası olarak, tüm üreticilerimiz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

6 Temmuz 2020 tarihinde proje kriterlerini sağlayan 31 üreticimize toplamda 30 dekar alanda 7500 adet Viking çeşidi Aronya fidanı dağıtımı gerçekleştirerek projenin ilk ayağını tamamlamış olduk.

Bu projenin her ayağında bizlere ve ilçemize destekte bulunan Yalova Atatürk Bahçe Kültürleri Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürü aynı zamanda Akçaabatlı hemşehrimiz Sn. Dr. Yılmaz BOZ beye teşekkür ederiz. Dr. Yılmaz BOZ bey Akçaabat Belediyesi Erol Günaydın Konferans Salonunda ‘’ Aronya Üretimi ve Geleceğe dair’’ geniş ölçekli toplantı yaparak, aronya üreticilerimizi bilgilendirdi.

Akçaabat Ziraat Odası Başkanı Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU İlçemizde üç yıl önce üç yüz fidanla Aronya üretimine başlayan Tayfun KANDAZ ın bahçesini, Dr. Yılmaz BOZ ile ziyaret ederek bilgi alış verişinde bulunuldu. Üretici Tayfun KANDAZ üçüncü yılın sonunda 800-900 Kg ürün beklediğini, aronya ürününün karlı bir ürün olduğu ve tecrübelerinden diğer üreticilerinde yararlanabileceğini söyledi. Başkan Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU da üreticiye tebrik ederek, üretim yapan tüm üreticilerin yanında olacaklarını söylediler.

Aronya meyvesi , yüksek oranda antioksidan içerir. Hücre yenileme özelliği sayesinde yaşlanmayı geciktirir. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Kandaki kolesterol seviyesini dengede tutarak damar tıkanıklığını önler. Kalp krizi , yüksek tansiyon ve felç gibi ciddi rahatsızlıkların riskini azaltır. Düzenli tüketildiğinde akciğer ve karaciğeri temizleyerek zararlı bakterileri idrar yolu ile vücuttan atar.

Ayrıca Başkan’ımız Mustafa Hikmet EYÜPOĞLU konuşmasında şunları dile getirdi: Akçaabat mikroklima iklim özelliğine sahip bu avantajımızı iyi kullanmamız lazım. Ekonomik getirisi yüksek ürünleri ilçemizde yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Aronya meyvesi de bu ürünlerden biri. Süper meyve olarak adlandırdığımız Aronya meyvesini İlçemize kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Fındık , tütün ve diğer meyvelere göre birim alandan daha çok ekonomik getirisi olan anavatanı Kuzey Amerika olan Aronya üzümsü bir meyve olup aynı zamanda sağlık ve şifa deposudur .

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber