TABİP ODALARINDAN TBMM VE KAMUOYUNA AÇIKLAMA

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Tabip Odalarından TTB ‘nden TÜRK isminin çıkarılmaması konusunda bir açıklama yapıldı. Yazılı açıklama aşağıdaki gibi.’’ Türk Hekimlerinin meslek örgütü olan ‘’Türk Tabipler Birliği-TBB’’ sıradan bir sivil toplum kuruluşu dernek değildir. 6023 sayılı yasa ile kurulmuş bir kamu kurumudur. Maalesef hekimlerin Tabip Odası faaliyet ve seçimlerine ilgisiz kalması, küçük marjinal gurupların Oda yönetimlerini, delegelikleri ve TTB ‘yi ele geçirmelerine sebep olmuştur.

Türk Hekimlerinin sorunlarını dile getirmekten uzak olan bu gurup TTB’yi kendi ideolojik fikirlerini savunma mecrası haline getirmiştir. Son olarak bağlı oldukları odak ve örgütlerin emelleri doğrultusunda TTB Başkanı ŞKF’nin şanlı Türk Ordusuna attığı iftiralar ve açıklamalar kamu vicdanını zedelemiştir. Bu faaliyetler sebep gösterilerek 14 Kasım 2022 tarihinde TBMM Başkanlığına verilen kanun teklifinde tabip odası üyelik zorunluluğunun kaldırılması, TTB’deki TÜRK ibaresinin kaldırılması teklif edilmiştir.

TÜRK adının çıkarılması en çok TTB yönetimini sevindirecektir. Gayrı Milli yönetilen bu kurumu düzeltmek adını değiştirmekle olmaz. Türk Tabipler Birliğinden TÜRK adının çıkarılması kabul edilemez.

Oda seçimlerine yönelik,

Kamudaki doktorların da zorunlu üye olması, üye aidatlarının düşürülmesi, oy kullanmanın zorunlu hale getirilmesi ve seçime katılımın teşvik edilmesi düzenlemesi ile TTB, TÜRK adının gururunu kalbinde taşıyan Türk hekimleri tarafından yönetilecektir.’’

Tabip Odaları-Afyonkarahisar, Amasya, Aksaray, Erzurum, Giresun, Kahramanmaraş, Karaman, Karabük, Kayseri, Kırşehir, Konya, Kütahya, Malatya, Nevşehir, Niğde, Ordu, Rize, Sakarya,Sinop, Tokat, Uşak, Yozgat, Zonguldak.

Hekim Dernek, Sosyal platform ve Sendikalar-14 Mart Tıbbiyeliler Derneği, Milliyetçi Hekimler Derneği, Türk Hekimleri Birliği, Bağımsız Hekimler Birliği. Balıkesir Önce Hekim Gurubu, Antalya Önce Hekim Birliği, İzmir Hekim Güç Birliği, Hekimsen, Ankara Hekimiz Biz, Cumhuriyetçi Hekimler Birliği, Tabip Sen, Hekim Hakları Derneği.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber