TERTEMİZ BİR AKÇAABAT İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Temizlik İşleri ekipleri, Akçaabat genelinde yapılan günlük rutin temizlik işlerinin yanı sıra şehir genelinde ihtiyaç duyulan bölgelere çöp konteynerleri yerleştirme, mobil atık getirme istasyonları, ayrıştırma, geri dönüşüm ve sıfır atık istasyonları ve kullanılmış kıyafet toplama merkezleri gibi çalışmaları da yürütüyor. Ayrıca ekipler, çevre bilinci ve farkındalığın Akçaabat’ta geliştirilmesi adına okul öğrencilerine ve site sakinlerine sıfır atık, ayrıştırma ve geri dönüşümle ilgili bilgilendirme seminerleri veriyor.

TONLARCA ÇÖP VE EVSEL ATIK TOPLANDI

Akçaabat Belediyesi Temizlik İşleri ekipleri kent genelinde 2022 yılı içerisinde 30. 457,68 ton evsel atık topladı. 1550 adet mevcut çöp konteyneri tamir edildi; ihtiyaç duyulan bölgelere 800 adet çöp varili ve 142 adet çöp konteyneri yerleştirildi.

Geleceğe, gençlere ve çocuklara bırakılabilecek en değerli mirasın temiz bir çevre olduğunu dile getiren ve çevre dostu projeler üreten Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, “ Daha temiz ve yaşanılabilir bir Akçaabat sloganıyla kent genelinde temizlik, bilinçlendirme ve farkındalık çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Rutin temizlik işlerini yerine getirmekle kalmıyor geri dönüşüm ve sıfır atıkla ilgili seminerler düzenliyoruz. Temizlik İşleri ekiplerimiz ile titiz ve disiplinli çalışmalar yürütüyoruz. Akçaabat’ın her mahallesine gidiyor; tüm cadde ve sokaklarını tazyikli suyla yıkıyoruz. Çöp konteynerlerini, çocuk oyun parklarını ise köpüklü suyla dezenfekte ediyoruz. Temizlik hizmetleri yerel yönetimlerin en önemli görevlerinden birisidir. Temiz, sağlıklı bir şehir hedefiyle ekiplerimizle hiç durmadan çalışıyoruz. İlçemizde en temel görevlerimizden olan temizlik hizmetlerinin sorunsuz bir şekilde yerine getirilmesi için gayret ediyoruz.” Dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber