banner240
banner237
banner238

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan gıda üretimi çağrısı…

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tarım ve hayvancılığın dünyanın bir numaralı sektörü olacağına dikkat çekerek, “Gelecekte dünyayı kim doyuracaksa, dünyanın lideri de o olacak” dedi.

Hisarcıklıoğlu, Trabzon Ticaret Borsası (TTB) Meclisi ile yaptığı toplantıda pandemi süreci ile birlikte dünyadaki öncelikli sektör sıralamasının değiştiğini hatırlatarak, tarım ve hayvancılıkta üretimi arttırmak için çaba gösterilmesini istedi.

Meclis Başkanı Nevzat Özer, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan ve meclis üyeleri ile görüş alış-verişinde bulunan TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, yaptığı değerlendirmede, dünyanın en verimli topraklarına sahip Anadolu coğrafyasının ayrıcalıklı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

“Pandemi ve sonrasındaki Rusya-Ukrayna savaşı da bize bir şey gösterdi. Tarım ve hayvancılık ürünleri gelecekte de çok daha önemli olacak. Sakın tarımdan çekilmeyin. Tarım en büyük kazancın olduğu kapı. Zaten son 10 yıldaki gelişmeler şunu gösteriyor: Son on yılda altından, demir çelikten, alüminyumdan, madenden ne aklınıza geliyorsa bunlardan daha çok fiyatı artan ürünler tarım ve hayvancılık mamulleri. Eğer gelecekte dünyayı kim doyuracaksa dünyanın lideri de o olacak. En iyi silahı olan, en iyi cep telefonu olan değil. Tam tersine milleti doyuran, dünyayı doyuran olacaktır.”

Bu kapsamda Trabzon Ticaret Borsası’nın, sektöre örnek ve önder olan fındıkta verim ve kaliteyi artırma projesinin önemine de dikkat çeken Hisarcıklıoğlu; “Fındıkta çok önemli bir rol oynuyorsunuz. Türk fındığının verim ve kalitesini arttırma noktasında Trabzon bu işin öncülüğünü farkındalık yaratarak yaptı, yapıyor. Bu projede benim de diktiğim bir fidanım var. Allah hepinizden razı olsun” diye konuştu.

Deprem ve sel felaketi

Hisarcıklıoğlu, son yaşanan deprem ve sel felaketine de dikkat çekerek; “Önümüzdeki dönemde ilimle gerçeği birbiriyle eşleştirip götürüyor olmamız lazım. Depremde gösterdi ki bilimden uzaklaştığınız zaman bu tabiat bize zarar verebiliyor. Onun için bilimden ayrılmadan doğru şekilde hareket etmemiz lazım” dedi.

Afetin yaşandığı coğrafyanın Türkiye açısından çok önemli bölge olduğunu özellikle vurgulayarak TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, açıklamalarını şöyle tamamladı:

“O coğrafya Türkiye Cumhuriyeti Devleti açısından stratejik öneme haiz olan bir yer. Orada tekrar ekonominin canlanıp, nüfusun orada işinin gücünün başında olması lazım. Ekonomik çarkların dönüyor olması lazım. Oradaki kardeşlerimize aynı dayanışma ruhu içinde bir an önce elimizden gelen gücümüzün yettiği kalıcı konutu yapabilmemiz lazım. Onları bir an önce sıcak yuvaya sokmak lazım. İnsanların şehirlerine, sanayi tesislerine sahip çıkması lazım. Burada hepimizin de katkı vereceği inancı içindeyim.”

Toplantının ardından Hisarcıklıoğlu’na TOBB Başkanlığına ilk seçildiği tarih olan 26 Haziran 2001’den sonra yaptığı çalışmalar ile Trabzon Ticaret Borsası etkinliklerine katılımlarını içeren fotoğrafların yer aldığı “Omuz Omuza 22 Yıl” tablosu hediye edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber