banner240
banner237
banner238

TRABZON BAROSU ÇEVRE KOMİSYONU

Önce Araklı Turup, Şimdi de Araklı Taşönü Trabzon Rize İlleri Katı  Atık Birliği TRABRİKAB tarafından katı atık toplama ve depolama merkezi yapılmak isteniyor. Doğal güzellikleri ve tarihi alanlarıyla turizm merkezi olmaya aday ARAKLI için burada yapılacak çöp toplama merkezi ARAKLI’nın İDAM  FERMANI demektir.

Turup’ta yapılması planlanan Katı Atık Depolama Tesisi Projesi Tüm Araklı halkının, hiçbir ayrım gözetmeksizin ortaklaşa verdiği mücadele sonunda kaldırıldı ve ARAKLI TURUP’a  TURİZM MERKEZİ yapılması kararlaştırıldı. Buna ilişkin Araklı  İlçe Belediye Başkanı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı ve Çevre ve Şehircilik Bakanı bizlere  açıklama yaparak, Turup’un Turizm Merkezi olacağını tüm Kamuoyuna duyurdular.

Peki şimdi soruyorum sizlere Turup’a İki Kilometre, Araklı şehir merkezine Dört Kilometre mesafedeki ve etrafında yerleşim alanları  olan Taşönü Mevkiine Çöp Toplama Merkezi yapılırsa  Turup ve Araklı nasıl Turizm Merkezi olacaktır, Hangi turist sağlıksız çevre koşulları içerisinde ve çöp kokuları altında tatil yapmak ister ?

Taşönü’nün  yerleşim alanı ve heyelan alanı olması, Taşönü’ndeki doğal mağaralar ve yer altı suları, çevredeki akarsular ve doğa dikkate alındığında burada yapılacak çöp toplama alanının nasıl bir felakete yol açacağı aşikardır.

Çöp Toplama Merkezinin yol açacağı bu büyük felaket dikkate alınarak, Sen-Ben demeden, Siz-Biz demeden, İktidar-Muhalefet ayırmadan, Öncelikle Araklı Belediye Başkanımız, Araklı’da iktidar partisi yöneticileri başta olmak üzere Araklı’da bulunan tüm siyasi Partilerin temsilcileri, Tüm Sivil Toplum Kuruluşları, Tüm Muhtarlarımız,Tüm Çevre örgütleri, Araklı ve Çevre köylere ilişkin Tüm Türkiyede bulunan dernek ve Vakıfların  yöneticileri, Baroların Çevre Kömisyonları, Araklı  Halkı ve çevreye duyarlı tüm kamuoyu el ele, yürek yüreğe vererek her türlü Demokratik, Yasal ve Hukuki mücadelemizi sürdürmek zorundayız. Ancak bu şekilde birlik olursak, Elbirliğiyle Araklı Taşönü Mevkiini çöplük olmaktan kurtarabiliriz.

Biz Trabzon Barosu ÇEVRE KOMİSYONU olarak, Araklı Taşönü Mevkiinde yapılması planlanan Katı Atık Depolama merkezinin burada yapılmaması için vereceğiniz, her türlü Demokratik Yasal ve Hukuki mücadelelerinizde süreç sonuna kadar sizlerin yanında olacak ve her Türlü Yasal ve Hukuki desteği sunacağız.

Araklı’daki Platformun, ÇED Raporuna itiraz dilekçesi için topladığı imzaların, 02.02.2018 Cuma günü saat 14,00 -15,00 arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü’ne sunulması esnasında da orada olacağız.

Tüm Kamuoyuna saygılarımla

Av. Adnan BEŞİR

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber