TRABZON BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İŞÇİLERİ MÜCADELEMİZ DEVAM EDİYOR

Bizim herhangi bir siyasi oluşumla ne bağlantımız ne de irtibatımız yoktur.

Hizmet-İş sendikası şube yönetimi cenaze haberi vermekten öteye gidememiştir. Yapılan sözleşmeler gizli ve kapalı kapılar ardında yapılmış, kabul etmeyip itiraz edenler de daha ne istiyorsunuz bu ücret neyinize yetmiyor sizin yerinize çalışacak insanlar var diye tehdit edilerek sindirilmiştir. Sendika şube yönetimi özellikle sözleşme zamanı her gittikleri birimde ayrı ayrı yalan konuşarak manipülasyon yapmaktan geri durmadılar.

Gelinen noktada artık işçilerin sabrı taşmış ve sendikadan istifa etmeye başlamışlardır. Öyle ki bu haklı mücadele sadece Trabzon’la sınırlı kalmamıştır. Türkiye’nin her yerinden de destek mesajları da alıyoruz. Bu gün itibariyle istifa eden işçi sayısı 2000 i aşmıştır. İşçinin hakkını hukukunu araması gereken sendika yönetimi istifa eden işçileri geri döndürmek için bildikleri tüm yöntemleri kullanarak baskı kurmaya başladılar. Hâlbuki biz işçiler “İNSANCA YAŞAMAK” için mücadele veriyoruz. Bunun yanında istifalar büyükşehir belediyesi işçileri sınırlarını aşmış, ilçe belediyelerinden de istifalarla desteklenmeye devam edilmektedir. Hatta sosyal medya ve yazılı basın organlarınca haber haline getirilen Trabzon belediye işçilerinin hak arama davası diğer illerdeki belediye işçileri tarafından da destek görerek istifalar şehir bazında sıçrama yapmıştır. İşçi kardeşlerimizle yapılan istişareler sonucunda belediye ile bağı olmayan kişilerin dışarıdan baskı ve tehdit yoluyla yapılan istifa girişimlerinin geri sindirilmeye çalışıldığı tarafımızca tespit edilmiştir. Bu yola çıkan tüm emekçi kardeşlerimizle birlikte bu tarz baskı ve mobing çalışmalarının önüne geçmek için gereken tüm süreçlerin takipçisi ve destekçisi olacağımızdan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Gerektiğinde bu baskıyı yapan kişilerin kim olduklarının tüm Türkiye tarafından duyulması için gerekli tüm girişimler hepimiz tarafından yapılacaktır. Hiçbir emekçi ve işçi kardeşimiz çıkılan bu haklı mücadelede yalnız değildir ve yalnız bırakılmayacaktır.

Kamuoyu bilmelidir ki bizler üç-beş kuruşun peşine düşmedik. Sloganımız olan “İNSANCA YAŞAMAK”  istiyoruz. Bunun için taleplerimizi sıralıyoruz.

1 -  Söz verilen Norm Kadro

2 - Kamu Çerçeve Protokolü (KÇP) ne dahil olmak

3 - 52 Günlük Ek Ödenek Maaş Harici Tutulması

4 - Alınan Tüm Ek İkramiyelerin Net Maaştan Ayrı Tutulması

5 - Geçinebilecek Kadar Maaş (Devletimizin Belirlediği Yoksulluk Sınırı Üstü)

6 - Eşit İşe Eşit Ücret

7 - Kadrolu İşçilerle Aynı Hakları ve Sosyal Yardımları Almak İstiyoruz

8 - Sendika Aidatlarının Net Yevmiyenin %50 Sini Geçmeyecek Şekilde Düzenlenmesi

9 - Şube Başkanı Seçiminin Delegelerle Değil Tüm İşçi Kardeşlerimizin Salt Çoğunluğuyla Seçim Yoluyla Seçilmesi

10 - Toplu İş Sözleşmesi Görüşmelerinde Tüm Birimlerden Birer Temsilciyle Gerçekleştirilmesi

11 - İş Sağlığı Ve Güvenliği İle İlgili Birim Bazında Önlem Alınması

12 - Kadın Erkek Eşitliği Konusunda Gerekenin Yapılması

 TRABZON TÜM BELEDİYE İŞÇİLERİ PLATFORMU

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber