TRABZON İHRACATINA DARBE VURAN İDDİA 

Trabzon’da gemi yapımı için Çebi Tersanesiyle anlaşan Mimarine şirket yetkilileri mağdur edildiklerini iddia ettiler.

Açıklama yapan Mimarine firma sahiplerinden Filiz Sezer Dinç, Av. Doğukan Bora Savaş ve İhracatçılar Birliği Adına Ahmet Hamdi Gürdoğan, Çebi Tersanesi’nde tamamlanan yaklaşık 5 milyon dolar değerindeki 2 geminin rehin tutulduğunu ifade ettiler.

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Yukarıda yapılan ticari açıklamalar kapsamında aynı zamanda tarafımızca hukuki işlemlere de başlanmıştır.

Özellikle alıkonulan gemilerin mevcut durumlarının tespit edilmesi için Trabzon Asliye Ticaret Mahkemesi’nden delil tespitinde bulunulmuş ve gemilerin herhangi bir zarara uğramaması için gerekli tedbirlerin alınması talep edilmiştir.  

Aynı zamanda önemle belirtmek gerekir ki Türk Ceza Kanunu’nun 223. Maddesi ulaşım araçlarının alıkonulmasını bir suç olarak düzenlemiş ve ulaşım aracının gemi olması halinde cezai yaptırımı arttırmıştır.

Çebi tersanesinin çalışma düzeninin aynı zamanda kendisine yapılan yer tahsisine de uygun olmadığı, kiralama yapılması, özellikle istihdam ve teşvik beyanlarının gerçeği yansıtmadığı tespit edilmiştir.

Tersane yetkililerin özellikle şirkete ait bilgi ve belgeleri üçüncü kişilerle paylaşılması da açık bir şekilde suç teşkil etmektedir. Bu hususta Sürmene Cumhuriyet Başsavcılığı’na da suç duyurusunda bulunulmuş ve bu kapsamda tersane ve yetkilileri hakkında soruşturma süreci başlatılmıştır.

Önemle üzerinde durmak isteriz ki, alacaklı olduğunu iddia eden Çebi tersanesi herhangi bir hukuki iş ve işlem başlatmamış, tamamen baskı ile haksız para talebinde bulunulmuştur,  bütün hukuki girişimler tarafımızca başlatılmıştır” ifadelerine yer verildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber