Trabzon İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu 2022 yılı 4. Dönem Olağan Toplantısı Yapıldı

Trabzon Çalışma ve Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğünün sekretaryasını yürüttüğü toplantıya Vali Yardımcısı Ömer Şahin’in yanı sıra; Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birlik Başkanı Metin KARA, Trabzon Milli Eğitim İl Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu, Tarım ve Orman İl Müdürü Cahit GÜLBAY, Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Temsilcisi Dr. Öğr. Üyesi Hasan Çebi BAL ile kurul üyeleri ve iş insanları katıldı.

İl İstihdam ve Mesleki Eğitim politikaları kapsamında gerçekleştirilen çalışmaların detaylı bir şekilde değerlendirildiği toplantıda; Yürütme Kurulu, Denetim Kurulu ve Trabzon Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün çalışmaları ile çocuk işçiliğine yönelik yapılan ve yapılması planlanan çalışmalar değerlendirildi. Ayrıca toplantıda tarımsal alandaki gelişmeler, istihdam ve il genelinde uygulanan mesleki eğitim politikaları da görüşüldü.

Toplantıda, İstihdam ve Mesleki Eğitime yönelik Trabzon Çalışma ve İl Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalara yönelik bilgiler veren İl Müdürü İbrahim BÜYÜK; 2022 yılı 9 aylık süreçte 10 bin 785 kişinin kurum aracılığıyla istihdam edildiğini bağlamda da geçen yıl aynı döneme oranla işe yerleştirmede kayda değer bir artışın olduğunu belirtti. Ayrıca hâlihazırda iş arayan bireylerin başvurabileceği çok sayıda açık iş talebi olduğuna değinildi. Bunun yanı sıra İŞKUR İl Müdürlüğü olarak bu süreçte özel sektörde faaliyet gösteren 5 bin 530 işyerine ziyaret gerçekleştirildiği, 22 bin 360 kişiye bireysel danışmanlık hizmetleri kapsamında hizmeti sunulduğu, 980 kişiye ise İş Kulübü faaliyetleri kapsamında iş arama becerileri eğitimi verildiğine değinildi. Bunun yanı sıra 678 kişiye ise Toplum Yararına Program (TYP) düzenlendiği, Aktif İşgücü Hizmetleri kapsamında ise bin 88 kişiye İşbaşı Eğitim Programı (İEP) ve Mesleki Eğitim Kursu düzenlendiğini kaydetti.

Trabzon Tarım Orman İl Müdürü Cahit GÜLBAY ise toplantıda yaptığı açıklamada; il müdürlüğü olarak devam eden 2 ayrı yatırımda 60 kişi, tamamlanan 77 ve devam etmekte olan 17 yatırımda 290 kişi, devam eden 4 projede 15 kişi, toplamda ise 365 kişinin istihdama kazandırıldığını ifade etti.

Toplantı İl genelinde gerçekleştirilen istihdam etkinlikleri ile mesleki eğitim uygulamalarıyla ilgili önerilerin değerlendirilmesi ve görüş alışverişinde bulunulmasının ardından sona erdi.

TRABZON ÇALIŞMA VE İŞ KURUMU İL MÜDÜRLÜĞÜ

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber