Trabzon TÜRKAV Başkanı Kenan KURU “8 MART KADINLAR GÜNÜ” nedeniyle açıklaması yayımladı

Kadın, şu mısralarında ifadesini bulmaktadır; Sağlam kalpli şahsiyetli kimseler olarak değerlendirilmektedir. Ve yüreği sevgi doludur. Ülkemizde meydana gelen ve bütün insanları acıya sevk eden depremde, acı ve hüznü depremzede olarak yaşayan kadınlarımıza ve bütün kadınlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. TÜRKAV, “Kadın yükselirse beşer yükselir” anlayışıyla toplumun varlığında kadınlarının sorumluluklarını değerlendirmektedir.

Kadın, Anadır, Kamu Çalışanıdır, Hukukçudur, Öğretmendir, Mühendistir, Mimardır, Doktordur, Gazetecidir, işçidir, iş insanıdır... bütün bu görevleri yerine getirirken de başarılıdır.

TÜRKAV olarak ifade etmekteyiz ki; Bilgi toplumu ile kadınların başarıları mevcuttur. Kadının “İNSAN” kelimesinde anlamının değeri bulunmaktadır. Ancak, kadının insan olarak hakkını ne kadar tanıyoruz? Birinci sınıf vatandaş olarak insancıl değerlerinin öne çıktığı, buna bağlı olarak bu gün 8 Mart’ta yeniden hatırlama gereği olmalıdır.

TÜRKAV, insan ve toplumun bir bütün olduğunu ifade ederken, Milletin varlığında önemli sorumlulukların yerine getirilmesinde kadının gerçekçiliğine inanmaktadır. Hukukun ve insan haklarının üstünlüğüne samimiyetle inanılmadıkça, eski köhne alışkanlıklar değiştirilmedikçe, bütün bu günler boşa gidecektir.

O halde, önce Kadın kendi haklarını bilerek ve toplumsal konulardaki yerine sahip çıkması önemlidir.

8 Mart Kadınlar günü kutlu olsun.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber