Trabzon Yazarlar Birliği ilkokul öğrencileriyle etkinlikte bir araya geldi

Trabzon Ortahisar Yavuz Selim İlkokuluna konuk olan başkan Kamuran Tuna ve şube üyelerinden Mustafa Mazlum’un sunumu ile “Okuma Alışkanlığı ve Kültürü” konulu etkinlikte yaklaşık yüz kişilik öğrenci grubuna hitap edildi.

Trabzon Yazarlar Birliği Başkan Kamuran Tuna Trabzon’da mevcut ilköğretim ve ortaöğretim düzeyinde eğitim-öğretim veren okul öğrencileriyle buluşarak sürdürülen edebi faaliyet geleneğine artan bir ivme ile bundan sonra da devam edeceklerini vurguladı.

-Doğru kaynaklardan yararlanmalı, sosyal medyanın tuzaklarından kaçınılmalı…

Tuna, internet dünyası ve teknoloji çağının doğrudan içine doğan yeni kuşak gençlerimizin öz değerlerimizden kopmadan, günümüz dünyasının sunduğu avantajları müspet şekilde kullanarak yaşanılabilir yarınlara doğru emin adımlarla yürüyeceklerini ifade ederek, “Önemli olan çok çalışmak. Doğru kaynaklardan yeterince yararlanmak ve sosyal medya ile güncel çağın bazı tuzaklarından kaçınmaktır” diye konuştu.

Mustafa Mazlum’un sunumuyla devam eden programda eğitim-öğretim şartlarının dünü ve bugünü ele alındı.

Öğrencilere kitap hediye edildi…

Geçmişte yaşanan olumsuz şartlarla çağımızın modern koşullarına dikkat çekilerek, bu konforun öğrencilerimizi rehavete düşürmemesi gerektiği ifade edildi. Mazlum tarafından kaleme alınan ve geçmişten günümüze köprü niteliğindeki öykü kitabından okuduğu kısa pasajlarla mazideki yaşanmışlıklar tasvir edildi. Zaman zaman şiir seslendirmeleri de yapılan etkinlikte, okumanın ve edebi kültür alışkanlığını özümsemenin yararına vurgu yapılarak, öğrencilerin soruları yanıtlandı.

Programın sonunda okul idaresine teşekkür edilerek öğrencilere kitap hediye edildi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber