Trabzon Yazarlar Birliği’nden ‘Yeni İnsana Notlar’ Söyleşisi…

Türkiye Yazarlar Birliği (TYB) Trabzon Şubesi tarafından gerçekleştirilen ve moderatörlüğünü TYB Trabzon Şube Başkanı Kamuran Tuna’nın yaptığı söyleşiye Giresun Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı öğretim üyesi ve aynı zamanda Giresun TYB Şube Başkanı olan Prof.Dr. Nazım Elmas konuk oldu.

Az ama öz sayıda izleyicinin takip ettiği söyleşide, Mevlana’dan Yunus Emre’ye, Ferhat ile Şirin den, Leyla ile Mecnun’a kadar birçok milli değerlerimize atıfta bulunularak, günümüz gençliğine anlamlı mesajlar verildi. Slayt görsellerle de desteklenen ve bilhassa genç kuşaklara yapılan göndermelerde dünya klasikleri okunurken, kendi kahramanlarımızın ve milli değerlerimizin de mutlaka okunup ve anlaşılmasının önemine vurgu yapıldı.

Prof. Dr. Nazım Elmas, bilgisayar veya telefonların bizleri esir aldığı suni gündemlerden olabildiğince uzak kalınarak aktif yaşam içinde yer edinilmesi gerektiğini, günümüz gençlerinin yapay bir dünyaya hapsedilmek istendiğini ve yapılan araştırmalara göre insan mutluluğu ve başarısının aile içinde aranması gerektiğinin de altını çizdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber