banner240
banner237
banner238

Trabzon’da 2022 yılının Ahisi, Kalfası ve Çırağı ödüllerini aldı

Trabzon Valiliği önünde gerçekleştirilen törene, Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon Vali Yardımcısı Ömer Şahin, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Trabzon Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (TESOB) Başkanvekili Mustafa Özcelep, TESOB Yönetim Kurulu Üyeleri, esnaf ve sanatkâr odası başkanları, İl Müftüsü Osman Aydın, İl Ticaret Müdürü Kasım Tiryaki, protokol üyeleri ve diğer ilgililer katıldı.

Atatürk Anıtına çelenk sunulması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende konuşan TESOB Başkanvekili Mustafa Özcelep, “Ahilik, sosyal hayat kadar ekonomik hayatı da yönlendiren, günümüzde hala geçerliliğini koruyan, bugünün şartlarında bile birçok ülkede sağlanamamış adaletli, verimli ve son derece güzel bir sistemi Türk toplumuna kazandırmıştır. Akıl, ahlak, bilim, çalışma, adalet, devlet ve emniyet ilkeleri üzerine kurulmuş olan Ahilik, insanların her yönden yetişmesini sağlayan mesleki bir Ahlak Mektebi’dir. İpekyolu’nun Karadeniz’e açılan kapısı konumundaki Trabzon, tarih boyunca en önemli ticaret merkezlerinden biri olmuştur. Yüzlerce yıl Trabzon’da Ahilik prensiplerine uyulmuş, devletin verdiği narhların dışına çıkılmamış ve her alandaki üretim, standartlara uygun olarak yapılmıştır. Öyle ki Trabzon Valisi Hazinedarzade Osman Paşa, Çarşı Camisini Trabzon esnafının bu dürüstlüğünü mükâfatlandırmak için inşa ettirmiştir. Her şartta devletinin ve milletinin yanında olan, ülkesinin kalkınması ve ilerlemesi için üretmeye ve çalışmaya devam eden tüm esnaf ve sanatkârlarımızın Ahilik bayramının hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.

ÖDÜLLER VERİLDİ

Törenin son bölümünde Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, Trabzon’da 2022 Yılının Ahisi seçilen Şalpazarı ilçesinden soba ustası Halil Diner’e, Trabzon Vali Yardımcısı Ömer Şahin, Yılın Kalfası seçilen Ortahisar ilçesinden mobilyacı Yusuf Can’a ve İl Müftüsü Osman Aydın, Yılın Çırağı seçilen Sürmene Bıçağı imalatçısı Şentürk Karaalioğlu’na hediye ve belgelerini verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber