TRABZON’DA 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI COŞKUYLA KUTLANIYOR

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü, Trabzon’da coşkuyla kutlanıyor. İlk olarak Trabzon Valilik makamında tebrikat töreni düzenlendi. Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun tebrikleri kabulü ile başlayan kutlamalara, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çelikkol, siyasi parti temsilcileri, il müdürleri, askeri erkan, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN MESAJI OKUNDU
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, törene katılan vatandaşları ve öğrencileri selamladı. Törende ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kutlama mesajı okundu.

USTAOĞLU: KURTULUŞ MÜCADELESİ MİLLET EGEMENLİĞİYLE TAÇLANDI
Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu, törende yaptığı konuşmada “29 Ekim 1923 tarihi, Türk milletinin istiklal ve istikbal yolunda verdiği kurtuluş mücadelesinin millet egemenliğiyle taçlandığı kutlu bir gündür. Büyük Türk milletinin bağımsızlık ve hürriyetinden asla taviz vermeyeceği, çağdaş dünyada hak ettiği yeri alma kararlılığı cumhuriyetin kurulması ile anlam bulmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde, tarihte eşine az rastlanır bir destanla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, o günden bu yana vizyonunu geliştirerek emin adımlarla geleceğe yürümekte ve muasır medeniyeti yakalamış, modern ve büyük Türkiye ideali yolunda hedeflerini gerçekleştirmektedir. Bu vesile ile başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Cumhuriyetimizin kurulmasında ve yaşatılmasında mücadele eden; gazi ve şehit olan bütün vatan evlatlarını saygı ve rahmetle anıyor; Cumhuriyet Bayramımızın 99. yıl dönümünü en kalbi duygularımla kutluyorum” dedi” dedi.

DERECEYE GİRENLERE ÖDÜLLERİ TAKDİM EDİLDİ
Konuşmaların ardından İMECE Gençlik ve Spor Kulübü Halk Oyunları ekibi gösteri sundu. Ardından ise Zübeyde Hanım Kız Anadolu Lisesi öğrencisi Sevdegül Yılmaz, Cumhuriyet şiiri okudu. Daha sonra Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Yarışmacılar ödüllerini Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu’nun elinden aldı. Valilik önündeki kutlama programı, geçit töreni ile sona erdi. 

ERSAY ÜNER KONSER VERECEK
Öte yandan Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı’nda cumhuriyet konserleri gerçekleştirilecek. 29 Ekim Cumartesi günü (bugün) saat 17.30’da Büyükşehir Belediye Bando Takımı gösterisi ile başlayacak etkinliklerde, saat 18.00’de Cemal Kaygusuz, saat 19.00’da Mehmet Yılmaz konser verecek. Saat 20.00’de ise sanatçı Ersay Üner sahne alacak. Trabzon’da cumhuriyet coşkusu, Büyükşehir Belediyesinin düzenlediği etkinliklerle geç saatlere kadar sürecek.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber