Trabzon’da düzenlenen Finansal Okuryazarlık Semineri büyük ilgi gördü.

Toplantıya, TTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, Ulusal Faktoring Pazarlama Danışmanı Serra Yılmaz,  Bölge Müdürü Hakan Kaya, Yönetim Kurulu Üyeleri, TOBB TOBB Trabzon Genç Girişimciler Kurulu Başkan Yardımcıları Eren Öztürk, Erham Sefa Ergan ve kurul üyeleri ve iş insanları katıldı.

Toplantının açılışında konuşan TTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Ali Haydar Baş Finansal Okuryazarlık Semineri’nin katılımcılara yeni bilgilen edinmeleri, finansal okur yazarlık konusunda bilgilerini geliştirmeleri konusunda faydalı olacağına inandığını söyledi. Baş, “Dünyadaki finansal dalgalanmaların yoğun olarak yaşandığı, piyasaların çok değişik olaylardan hızla etkilendiği içinde bulunduğumuz ekonomik ve finansal koşullar, gerçekten iş dünyası, ekonomistler, vatandaşlar olmak üzere herkesi etkilemekte, zorlamaktadır” dedi.

TTSO Yönetim Kurulu Başkan yardımcısı Ali Haydar Baş şunları söyledi:

“Tüm bu etkenler göz önünde bulundurulduğunda finansal okur yazarlık dediğimiz kavramın önemi çok daha önemli hale gelmekte olduğunu ifade eden Başkan Yardımcı Baş şöyle konuştu: “Çünkü artık bırakın devletleri, iş insanlarını, kurumları, şirketleri; her birey bütçe yapma, tasarruf, borç alma, yatırım gibi anahtar finansal kavramlar konusunda bilgi sahibi olmalı, söz konusu durumlarda kararlar alırken bu bilgilerden yararlanabilmelidir. Riskleri görmek, bunları karşı pozisyon almak artık büyük kuruluşlardan en küçük işletmelere, hatta bireylere kadar çok daha önemli hale gelmiştir. Seminerin düzenlenmesindeki katkıları nedeniyle Ulusal Faktoringe, TOBB Trabzon Genç Girişimciler Kurulumuza ve bugün değerli bilgileriyle bizlere katkı sunacak olan Mert Başaran’a teşekkür ediyor, tekrar hoşgeldiniz diyorum.”

Ulusal Faktoring yetkilileri de toplantıda küçük işletmelerin finansal okuryazarlığını artırma sorumluluğunu sahiplenerek sponsoru olduğumuz "Mert Başaran ile Finansal Okuryazarlık Seminerleri"nin ikincisi Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nın ev sahipliği ve TOBB Trabzon Genç Girişimciler Kurulu'nun desteğiyle gerçekleştirileceğini duyurmaktan gurur duyduklarını ifade ettiler.

Seminer sunumu nedeniyle Mert Başaran’a ve desteklerinden dolayı Ulusal Faktoring Genel Müdürü İzak Koenka’ adına Pazarlama Danışmanı Serra Yılmaz’a TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş tarafından plaket takdim edildi.

Tasarruf ve Yatırım Uzmanı Mert Başaran sunumunda küçük birikimlerin kıymetli olduğunu belirterek, biriktirmeye küçükten herkesin başlaması gerektiğini dile getirdi.

Mert Başaran şöyle konuştu “Hayalim tasarruf yapan, gösterişe, lükse değil geleceğe yatırım yapan bir gençliktir. Tabiki çalışalım ama bazı şeylere o kadar önem verip kendimizi borçlandırıp o kadar saçma hayatlar yaşıyoruz ki.. Artık bir uyanış başlamalı. Çalışalım çok çalışalım ama çalışırken mutlu çalışalım, öyle bir hayata dönelim. Unutma kart taksit ile seni alamayacağın şeyi almanı sağlar! Aslında asla alamayıp bir şeyi alarak seni sevindirip borçlandırır. Hissettirmeden borçlandırır.”

Mert Başaran  katılımcılara ,tasarruf ve yatırım konularını kapsayan sunumunu gerçekleştirdi, soru -cevap bölümünde de dinleyicilerin sorularını yanıtladı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber