banner240
banner237
banner238

TRABZON’UN KURTULUŞU FRANSA’DA DA KUTLANACAK

Başkan Jimenez, 24 Şubat Trabzon'un Kurtuluşu etkinliklerini 2023 yılında Garges Les Gonesse şehrinde gerçekleştirmek istediklerini söyledi.
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, Garges Les Gonesse şehrinin Belediye Başkanı Benoit Jimenez ve beraberindeki heyeti makamında ağırladı. Belediye Başkanı Jimenez'e Büyükşehir Belediyesini ziyareti sırasında Genel Müdür Benoit Nagel, Belediye Başkan Yardımcısı Bursalı Gülseren Ekici, Belediye Encümeni Trabzonlu Müfit Birinci ve Belediye Encümeni Niğdeli Fatih Karakadağ eşlik etti.
 
JİMENEZ: TRABZONSPORLUYUM
Fransa'da ve şehirlerinde çok sayıda Trabzon ile Karadeniz hemşehri derneği bulunduğunu, kendisinin de Trabzonsporlu olduğunu belirten Belediye Başkanı Jimenez, "Şehrimizde 2 binin üzerinde Türk vatandaşımız yaşamaktadır. Türk Belediye Başkan Yardımcımız ve Türk encümenlerimiz var. Güzel bir ilişkimiz ve diyaloğumuz var. Bugün de güzel kentinizdeyiz. Bizi ağırlamanızdan ve gösterdiğiniz misafirperverlikten çok memnun kaldık. 2023 yılında Garges Les Gonesse şehrimizde 24 Şubat Trabzon'un Kurtuluşu etkinliği gerçekleştirmek istiyoruz. Bu etkinliğe Karadeniz Bölgesi’nden olan ve ülkemizde yaşayan vatandaşlarımızı da davet edeceğiz" dedi.  
 
ÜZERİMİZE DÜŞENİ YAPMAYA HAZIRIZ
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Vekili Atilla Ataman ise, "Trabzonlu hemşehrilerimize dünyanın her bölgesinde rastlayabilirsiniz ve her şeyi başarmak için tüm güçleriyle çalışırlar. Sizin ekibinizde de Trabzonlu hemşehrimizin olması da bunun bir göstergesidir. Sizleri şehrimizde ağırlamaktan çok mutlu olduk. 24 Şubat Trabzon'un Kurtuluşu etkinliğini Fransa'da, Paris'e 15 kilometre mesafede olan Garges Les Gonesse şehrinizde gerçekleştirmek istemeniz bizi ayrıca gururlandırmıştır. Orada planladığınız etkinlikte biz de üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Garges Les Gonesse Belediye Başkanımız zaten Trabzonsporlu olduğunu söyledi. Bugün kravatının da bordo mavi olduğunu görüyoruz. Şampiyon şehre kendisini tekrar bekliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
MİSAFİRLERİMİZLE EKMEĞİMİZİ PAYLAŞIRIZ
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Atilla Ataman, ziyaretin sonunda Garges Les Gonesse Belediye Başkanı Benoit Jimenez ve beraberindeki heyete çeşitli hediyeler takdim etti. Türkiye’nin, farklı ülkelerden gelerek ülkeye sığınan insanlarla ekmeğini paylaştığını belirten Başkan Vekili Ataman, “Biz de size Vakfıkebir ekmeğimizi hediye etmek istiyoruz" dedi. Ziyaret, Başkan Vekili Ataman ve Başkan Jimenez’in hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber