TSGİAD Basın Sözcüsü Ahmet Ali Koç,

TSGİAD Basın Sözcüsü Ahmet Ali Koç, Trabzon - Erzincan demiryolunun ihale tarihinin belirlenmesinden ötürü heyecan duyduklarını belirterek bu tarihi bir gündür ifadelerini kullandı.

Koç’un açıklamaları şu şekilde:

Ulaştırma Bakanlığı Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü Erzincan-Trabzon Demiryolu Etüd ve uygulama projesinin ihalesinin 14 Mayıs 2018 tarihinde yapılacağını bildirmesi şehrimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına çok önemli bir gelişmedir.

Erzincan-Trabzon demiryolu hattının kurulmasıyla birlikte Ortadoğu ve iç bölgeleri Trabzon Limanı üzerinden Karadeniz’e açan bir taşıma hattı oluşturulacak. Bu yatırım iç bölgelerdeki üretimin dünya pazarlarına ulaştırılmasını sağlayacak en kısa yol olacaktır.

Doğu Karadeniz’de kurulmakta olan Türkiye’nin ilk uluslararası Endüstri Bölgesi olan TR61 Yeşil Endüstri Bölgesi’nin Trabzon-Erzincan Demiryolu ile uluslararası hatlara bağlanması, İpek Yolu’nda yüksek bir sinerji yaratılacaktır.

Bu uluslararası alanda büyük bir lojistik hamledir. Sanayicilerin, ihracatçıların ve şehrin beklentisi bu sinerjiden bir an evvel yararlanabilmektir. Bu doğrultuda ihale tarihinin belirlenmesinde Başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere bakanlarımıza, milletvekillerimize ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber