TSK‘NIN TERÖRLE MÜCADELESİNİ  KARALAMAYA ÇALIŞTILAR

Türkiye Büyük Millet Meclisi Plan ve Bütçe Komisyonu Milli Savunma Bakanlığı'nın bütçe görüşmeleriyle devam etti. 

Görüşmelerde İYİ Parti İzmir Milletvekili Aytun ÇIRAY’ın, Milli Savunma Bakanı Hulusi AKAR'ı hedef alan sözleri tansiyonu yükseltirken, AK Parti Trabzon Milletvekili Salih CORA, Bakan AKAR’a yönelik algı operasyonu yapıldığını ve ÇIRAY'ın FETÖ'cülerle benzer bir dil kullandığını vurguladı.

Bütçe görüşmelerinde muhalefetin terör ve Yunanistan konusunda takındıkları tavır, bir kez daha “Allah bu ülkeyi bunların eline bıraktırtmasın” dedirtirken, ÇIRAY’ın “Sayın AKAR, Amerika Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Raymond Odierno'nun elinden Liyakat Lejyonu aldınız ödülü, nişanı aldınız.Bu Genel Kurmay Başkanlığınızın yolunu mu açtı " şeklindeki sözlerine Milletvekili CORA, şu şekilde tepki gösterdi:

AYTUN ÇIRAY NEDEN FETÖ'CÜLERİN AĞZINI KULLANIYOR?

“Milli Savunma Bakanımız Sn. Hulusi AKAR, bugün plan ve bütçe komisyonunda terörle mücadeledeki başarımızı anlatırken teröristlerin kimyasının bozulduğunu en yalın ifadelerle dile getirdi. Biz HDP’lilerden itiraz beklerken maalesef ses İYİ partiden geldi. Başarılı operasyonlar sonucunda kimyası bozulanlar kendilerini tek tek ifşa etmeye başladı. Bunlardan biri de FETÖ’nün talimatı ile parti parti dolaşan Aytun ÇIRAY'dır. Müktesebatı gereği Sağlık Bakanlığı bütçesinde konuşması beklenirken bugün sürpriz yaptı.”

KENDİ ARKADAŞLARININ BİLE ŞAŞIRDIĞI BİR DİLLE SAÇMALIKTA NİRVANA YAPTI

“Bugün milletimizi gururlandıran operasyonları sevk ve idare eden Hulusi Paşa’mızın gazi meclisimizde bilinçli olarak açık bir dezenformasyona maruz bırakılmaya çalışıldığına şahit olduk. Kendi arkadaşlarının bile şaşırdığı bir dille saçmalıkta nirvana yaptı.”

SAVUNMA BÜTÇESİ YERİNE FETÖ'CÜLERİN DEMODE ARGÜMANLARINI GÜNDEME GETİRDİ

“Aytun ÇIRAY savunma bütçesi ile ilgili soru sormak yerine FETÖ’cü vatan hainlerinin pişirip pişirip kullandığı demode argümanları gündeme getirmeye çalışarak Sayın Bakanımız Hulusi AKAR’ı hastalıklı aklıyla hedef almaya çalışmıştır. Terörle mücadelenin şiddetlendiği, terör inlerinin yerle bir edildiği bu günlerde, özellikle kahraman Ordumuzu komuta eden Sn. Bakanımız Hulusi Akar’a moral, motivasyon ve destek verileceği yerde tam tersini yapan Aytun Çıray’a da bazı sorular soracağım.”

NEDEN PENÇE KILIÇ HAREKATINDAN BİR GÜN SONRA AKLINIZA GELDİ?

“Bugüne kadar sustunuz da özellikle Pençe Kılıç harekatından bir gün sonra aklınıza soru sormak mı geldi? Birlik ve beraberliğin sergilenmesi gereken bu gazi mecliste Hulusi Akar’ı ve onun nezdinde kahraman ordumuzu zan altında bırakmak nerden aklınıza geldi? Devleti bildiğinizi, geçmişte Müsteşarlık yaptığınızı söylediniz. Zor günde bir ve beraber olan, bazı devlet ve millet işlerini siyaset ötesinde tutan milletimizin bu güzel hasletinden hiç mi nasibinizi almadınız? Milletimiz ve bu gazi çatı altında Hulusi Akar ve onun nezdinde kahraman ordumuzun moralini bozacak sorular sormanızı değil, teröristlerin inlerini başlarına yıkan operasyonlara ve komutanlara tam desteğinizi duymak isterdi! Ama ne yazık ki sizde o edep yok. Yazıklar olsun."

YUNAN MİLLETVEKİLİ OLSA BÖYLE KONUŞUR

Öte yandan CHP İstanbul Milletvekili İbrahim Özden KABOĞLU, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’ın Ege Denizi’nde kıta sahanlığını 12 mile çıkartmak için fırsat kollayan, burnumuzun dibindeki adaları Lozan’a aykırı bir şekilde silahlandıran Yunanistan’a yönelik “bir gece ansızın gelebiliriz” şeklindeki sözlerinin Anayasa’ya aykırı olduğunu iddia etti. KABOĞLU’na Milletvekili Salih CORA “Yunan Milletvekili olsa böyle konuşur” şeklinde tepki gösterdi.

TSK KİMYASAL SİLAH KULLANDI MI TARTIŞMASI

Komisyonda zaman zaman, HDP milletvekillerinin, TSK'nın terör örgütü PKK'ya karşı kimyasal silah kullandığına ilişkin iftiraları gündeme getirmesi AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin sert tepki göstermesine neden oldu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber