TTB Başkanı Ergan, ekonomideki gelişmeleri değerlendirdi

Ergan özellikle başta enerji olmak üzere gıda ve tarım sektöründe yaşanan arz daralmasının başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünyayı düşündürdüğüne vurgu yaparak, “Yapabileceğimiz bir şey yok derken, Türkiye’nin denizden komşusu olan Rusya ve Ukrayna arasındaki savaşı sonlandırmak için ortaya koyduğu gayreti yok sayamayız” dedi.

Trabzon Ticaret Borsası’nın (TTB) resmi internet sayfasında yer alan açıklamasında başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, savaşın sonlanması ve sorunların çözümü için azami safhada çaba gösterdiğine değinen başkan Ergan, şu görüşlere yer verdi:

“Bunların bazılarından da Ukrayna limanlarındaki gıda taşıyan gemilerin seyrine izin verilmesi gibi olumlu sonuçlar elde etmektedir. Bu sayede en azından hububatta yaşanacak arz sıkıntısı az da olsa ortadan kalkmıştır. Dileğimiz savaşın sonlanması ve kış öncesi kara kara düşünen Avrupa başta olmak üzere tüm ülke halklarının içine düştükleri zor durumdan kurtulmasıdır.

Tabidir ki en başta bir insanlık suçu olan bu anlamsız savaşın sona erdirilmesidir. ’Her musibette bir hayır vardır’ sözünü de dikkate alarak Türkiye sahip olduğu stratejik özelliklerin yanı sıra 4 mevsim üretim yapılabilen tarımsal alanları azami düzeyde verimli kullanacak politikalar üreterek hem kendine yetecek, hem de ihracat ile başka ülkelere de yarar sağlayacak politikaları süratle uygulamaya koymalıdır.

Son aylarda bu konuda alınan kararlar ve verilen teşviklere ilave olarak topraktan uzaklaşan insanlarımızın bir kısmının kırsaldaki yerleşimlerine dönüp tarımsal üretime yönelmeleri olumlu gelişmelerdir.

Bu olumlu gelişmeyi Trabzon’da süt hayvancılığının geçmişte var olan aile işletmeciliği şeklini tekrar devreye sokarak sürdürmek gerekiyor.

Bunun için de borsa olarak 2 yıldan beri devlet nezdinde de dile getirdiğimiz, talep de bulunduğumuz köylerde ikamet eden ailelerde, her evde bir kişiye olmak şekliyle süreli sigortalı ve asgari ücretli teşvik verilmesi sisteminin elzem olduğunu bir kere daha ifade ediyoruz. Bunun için de ilgili ve yetkili herkesten, her kesimden destek bekliyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber