TTSO mart ayı meclis toplantısı yapıldı

EREN: TOGG’UN GELDİĞİ NOKTAYI GURURLA TAKİP EDİYORUZ

TTSO’nun mart ayı faaliyetlerinin yer aldığı filmin izlenmesinin ardından konuşan TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, “Genel kurulda Trabzonspor Kulübü Başkanlığı'na seçilen önceki dönem Meclis Başkan Yardımcımız Sayın Ertuğrul Doğan ve yönetim kurulunu kutluyor, Trabzonsporumuza başarılar diliyoruz” dedi. Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

“TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu'nu şehrimizde ve odamızda ağırladık. Kendisine bölge sorunlarını iletme fırsatı bulduğumuz bu değerli toplantılarda Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği iştiraki olan Türkiye'nin Otomobili Girişim Gurubunun üretmekte olduğu ve ön siparişleri alınmaya başlayan TOGG marka yerli ve milli otomobilimiz hakkında da bilgilendirildik. Gelmiş olduğu noktayı gururla takip ettiğimiz TOGG, umuyoruz ki tercih edilen küresel bir marka olma yolunda hızla ilerleyecek ve 2024 yılı sonu itibarıyla ihracat haberleriyle ve iç piyasadaki tercih edilişiyle bizleri daha çok gururlandıracaktır. Ülkemiz yaşadığı büyük afetin acılarını hızla sarmaya çalışmaktadır. Elbette ki yolumuz uzun. Dayanışmanın en güzelini her zaman başarmış olan aziz milletimiz bölge halkının yaralarını sarma mücadelesini sürdürmektedir. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği internet sitesinde alt yapısı oluşturulan Tedarikçim Deprem Bölgesinden kampanyası ile de bölge üreticisine destek sağlanmaktadır. Bu tür ticaret ağlarını incelemeniz ve ihtiyaca göre katkı vermeniz bölge insanımız için değerlidir. Ülkemiz seçim dönemine girmiş bulunmaktadır. Arzumuz bu sürecin ticari hayatta bir durağanlık yaratmaması, büyük bir olgunluk içerisinde her zaman olduğu gibi demokrasi şöleni olarak sonuçlanmasıdır. Dileğimiz odur ki önümüzdeki süreçte Türkiye'nin lokomotifi iş dünyamız, Türkiye için üretmeye, ihraç etmeye, kazanmaya ve kazandırmaya devam edecek, ülkenin büyüme hızını artıracaktır.”

ÇELEBİ: SOMON ÜRETİMİNİ ARTIRMAK İÇİN DENİZDE YENİ KAFES ALANLARI TALEP EDİYORUZ

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, mart ayı meclis toplantısındaki konuşmasına vefatının 5’inci yıldönümünde Trabzon Ticaret Borsası eski meclis başkanlarından Şükrü Güngör Köleoğlu’nu anarak başladı. Çelebi, Trabzonspor başkanlığına seçilen eski TTSO meclis başkan yardımcısı Ertuğrul Doğan’ı da kutladı. Deprem bölgesine yardımda bulunan tüm TTSO meclis üyelerine de teşekkür eden Başkan Çelebi, “Deprem sürecinde hep birlikte elimizden geleni yaptık, yapmaya da devam edeceğiz. Bu zorlu günleri hep birlikte el ele vererek atlatacağız” dedi. TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’na geçtiğimiz günlerde yaptığı oda ziyareti nedeniyle teşekkür eden Başkan Çelebi, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Gıda konusunda yaptığı açıklamaları çok önemliydi. Gelecek yılların en önemli sektörü gıda olacaktır. Yatırımcılar ve sanayiciler olarak gıda sektöründe yatırım yapma konusunda çalışmalara başlamalıyız. Bölgemizde fındık ve çay vardı daha önce şimdi somon yetiştiriciliği ön plana çıktı. Denizdeki kafes alanlarının genişletilmesi konusunda destek istiyoruz. Bu alanları genişletip balık üretimimizi ve ihracatımızı artırmayı hedefliyoruz.”

“FUARLAR VE KÜMELENME PROJELERİNE KATILIN”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, oda üyesi iş adamlarının dünyaya açılması için fuarların önemli olduğuna dikkat çekerek, “Nisan ve mayıs aylarında önemli fuarlar var. BAU 2023 inşaat fuarı 17 – 22 Nisan’da Almanya Münih’te düzenlenecek. URGE projesi dahilinde yapıldığı için kayıtlı firmalarımız gidiyor. Diğer inşaat fuarı Moskova’da düzenleniyor. City Expo inşaat, iş makinaları ve teknoloji fuarı. 31 mart son başvuru tarihi. Yüzde 60’ı KOSGEB desteklidir. Ticaret odası hiçbir üyeye fuarlar için maddi olarak katkı sağlamıyor ama organizasyonun altyapısını yapıyor. Diğer fuarımızı Katar’da yapı inşaat ısıtma ve soğutma sistemleri fuarı. 29 Mayıs - 3 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek. Yüzde 60’ını KOSGEB karşılıyor. Bu fuar için de 31 Mart’ta başvurular sona eriyor. Sağlık turizmine çalışıyoruz. Deprem öncesi 2 büyük toplantı yaptık. URGE programı oluşturuyoruz. 15 firmayla bakanlığa başvurumuzu yaptık ve sonucunu bekliyoruz. Medikal kümelenme çalışması yapıyoruz. Buna da ilgili firmaların katılmasını tavsiye ediyorum” dedi.

“TURİZM SEKTÖRÜNE YÖNELİK EĞİTİM PROGRAMI DÜZENLİYORUZ”

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, turizm sezonu öncesinde sektöre yönelik eğitim çalışması yapılacağını da vurgulayarak, “Turizm sektöründe restoran, otel ve acentelere yönelik yaklaşık 225 kişinin katılabileceği personel eğitimi programı düzenleyeceğiz. 7 – 29 Nisan arasındaki bu eğitime sektördeki arkadaşlar eleman gönderebilir” ifadesini kullandı.

“TRABZON – SOÇİ FERİBOT SEFERLERİ 1 MAYIS’TA BAŞLAYACAK”

Başkan Çelebi, Trabzon – Soçi arasında feribot seferi koyulması için bir süredir çalışmalar yürüttüklerini vurgulayarak, “Bu konudaki çalışmalarımız olumlu sonuçlandı ve anlaşmaları yaptık. 6 Nisan’da sözleşmeleri imzalayacağız. Soçi – Trabzon arasına 300 kişilik bir feribot koyuyoruz. 200 otomobil, 6 otobüs, 12 adet de dökme yüklere yönelik konteyner kapasiteli olacak. 1 Mayıs itibarıyla Trabzon- Soçi seferini başlatıyoruz. Rusya ile olan kapımızı da açmış olacağız. İstanbul’dan da deniz otobüsleri bize bir teklifte bulundu. Onlar da bize deniz otobüsü vermek istiyorlar. Soçi’ye mi Batum’a mı çalıştıracağımızın analizini yapacağız” ifadesini kullandı.

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI KONUŞMA YAPTI

TTSO mart ayı meclis toplantısına konuk olarak katılan Trabzon İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Tiryaki de deprem bölgesinde yapılan çalışmalar, yapı stoğu ve bölgemizdeki durumla ilgili görüşlerini açıkladı. Oda olarak 70 gönüllü meslektaşlarını hasar tespiti çalışmalarında yer almak üzere Hatay’a gönderdiklerini belirten Tiryaki, “Geçtiğimiz ay yaşadıklarımızdan; mühendislik hizmetinden imalatına, yapı denetiminden afet sonrası koordinasyonuna kadar bir ders çıkarmazsak toplantılara coğrafyanın kader olduğu bilinçsizliğiyle afet başımıza gelene kadar devam ederiz” dedi. Tiryaki, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Karar vericiler nerelerin imara açılacağını, nerelerde imar uygulamalarının olacağını, nerelerde yeşil alanlar ve toplanma alanlarının belirleneceğini bilimsel olarak çalışıp kamuoyu ile paylaşmalıdır. Afetlere karşı halkın bilinçlendirilmesi için eğitim temel seviyeden başlatılmalıdır. Ulaşım, içme suyu, kanalizasyon gibi altyapıların afetlere hazır hale getirilmesi gerekmektedir. Yapı stoğu tespit çalışmaları ivedilikle yapılmalıdır. Dönüşüm sonrası oluşacak hafriyat atıkları için geri dönüşüm tesisleri ve toplama alanlarının net şekilde belirlenmesi ve işlerliğinin artırılması gerekmektedir. Yeteri kadar eğitimli ve donanımlı iş gücü ve ekipman sağlanması gerekmektedir.”

Konuşmasının ardından TTSO Meclis Başkanı Şadan Eren ve TTSO Başkanı Erkut Çelebi, Mustafa Tiryaki’ye günün anısına plaket takdim etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber