banner240
banner237
banner238

TTSO Mayıs ayı Meclis Toplantısı video konferansla gerçekleştirildi

EREN: YAZ SEZONU HEM TEDBİR HEM NORMALLEŞME GEREKTİRİYOR

TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren, toplantıda yaptığı konuşmada, “Salgının oluşturduğu şartlar gereği; meclis toplantılarımızı telekonferans sistemi ile sürdürüyoruz. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Genel Kurulumuzu da 81 ilden delegelerimizin katılımı ile telekonferansla gerçekleştirdik. Genel kurulumuzun camiamıza hayırlı olmasını diliyorum. Meclis Başkan Yardımcımız Sayın Ertuğrul Doğan ve şehrimizin değerli iş insanı Sayın Orhan Oltan’a ait Oltan-Köleoğlu Enerji Şirketi’nin Afyonkarahisar’daki elektrik santralinde mayıs ayında çıkan iki yangın sebebiyle; kendilerine şahsım ve meclisimiz adına geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. İstanbul Sanayi Odası’nın açıkladığı Türkiye’nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu arasına 205’inci sıradan giren Arslantürk Tarım ve 379’uncu sıradan giren Özgün Gıda Sanayi firmalarını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi. Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

“17 günlük tam kapanma sonrası ülkemizdeki vaka sayıları düşmüş, sonrasında kademeli bir normalleşme süreci başlamıştır. Şimdi yeni bir normalleşme sürecine geçiş beklenmektedir. Uzun zamandır kapalı olan hizmet sektöründeki firmalar ve masa hizmeti veren işletmeler, zaman ve hafta sonu kısıtlaması olmaksızın, gerekli önlemler alınarak açılma arzusundadırlar. Özellikle açık hava kullanım alanı olan işletmelerin havaların güzelleşmesi ile birlikte bu alanlarını kullanabilme noktasında büyük beklentisi vardır. Dileğimiz haziran ayı itibari ile aşılamada beklenilen tempoya ulaşılması ve yaz mevsiminin turizm ve hizmet sektörü açısından hayal kırıklığı yaratmamasıdır. Artık sezon, tedbirlerin elden bırakılmaması gereken ama ciroların da artmasını beklediğimiz bir dönemdir.”

Başkan Eren, “Geçtiğimiz hafta Sayın Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu önderliğinde; Ziraat Bankası Genel Müdürü Alpaslan Çakar ve Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih ile benim de katıldığım bir toplantı gerçekleştirerek Nefes Kredisini görüştük. Nefes kredisinin iş dünyamıza hayırlı olmasını diliyorum. Haziran ayı ile birlikte yaşamaya başlayacağımız normalleşme sürecinin hayatımızı maddi ve manevi olarak oldukça olumlu etkileyeceği inancıyla; bugüne kadar ki mücadelenize teşekkür ediyor, sağlıklı günler diliyorum” ifadesini kullandı.

HACISALİHOĞLU: İŞ DÜNYASI ÜZERİNE DÜŞENİ YERİNE GETİRMİŞTİR

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu da Mayıs ayı meclis toplantısında yaptığı konuşmada, “1 Haziran’da normalleşme süreci kapsamında atılacak adımları hepimiz dört gözle bekliyoruz. Geçen süre içinde ekonomiyle ilgili alınan tedbirler doğrultusunda özel sektör tüm kurallara uyarak ve sıkıntıyı çekerek bugünlere kadar geldi. Beklentimiz tedbirlerin alınması suretiyle artık ekonominin çarklarının dönmeye başlamasıdır. Özellikle hizmet sektörünün daha etkin halde devam etmesi en büyük arzumuzdur. Ülkemizin büyüme hızı yüzde 7 olarak açıklanmıştır. Bu rakam bizlere büyük ümit vermiştir. Bu büyüme hızını sağlayan tüccarımız, sanayicimiz, ihracatçımız ve bütün iş camiası pandemide gerekli çalışmayı yaparak üzerine düşeni fazlasıyla yerine getirmiştir. İş camiasının bu noktada önünü açan ve sorunlarımızın çözümünde büyük katkısı bulunan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu’na teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

“BÖLGEMİZ TURİZM SEZONUNA HAZIR”

Başkan Hacısalihoğlu, “Trabzon olarak beklentimiz turizm. Haziran’dan itibaren başlayarak Temmuz ayında da turizmde gelişmeler olacağını tahmin ediyoruz. Şehir olarak, iş camiası olarak turizmde bugüne kadar üzerimize düşen görevi yaptık ve yapmaya devam edeceğiz. Misafirlerimizi pandemi kurallarına uyarak ağırlamak için hazırız. Gerek konaklama, gerek yeme – içme ve lojistik konularında firmalarımız da gerekli adımları attı. Bölgemizin turizme hazır olduğunu bir kez daha söylemek istiyorum. Turizm sektörümüz başta olmak üzere emeği geçen herkesi kutlamak istiyorum” dedi.

“SÜRDÜRÜLEBİLİR EKONOMİ İÇİN İŞ DÜNYASINA DESTEK DEVAM ETMELİDİR”

Ekonomide canlılığın devam ettiğini ve ihracatımızın 184 milyar dolara yükselerek hedeflere ulaşıldığını görmenin memnuniyet verici olduğunu belirten Başkan Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Umarız ki 200 milyar dolarlık ihracata ulaşırız ve pandemi nedeniyle sıkışan ülke ekonomimiz rahatlar. Sürdürülebilir bir ekonomi bu hedeflere ulaşmak için şarttır. Sürdürülebilir ekonomi de iş dünyasının alacağı destek ve hibelere bağlıdır. Bundan sonrdaki süreçte de iş dünyasının önü açılmalıdır. Bunlar olduğu sürece iş dünyası, istihdamda, üretimde, ihracatta daha geniş kapsamlı faaliyet gösterebilir. Son zamanlarda Azerbaycan fırsatlarıyla öne çıkıyor. Dağlık Karabağ bölgesinde inşaat, sanayi ve lojistik sektörlerinde 27 milyar dolarlık bir yatırım olması söz konusu. Bütün üyelerimizin dikkatini bu konuya da yöneltmelerini diliyorum. Oda olarak da bizler işadamlarımıza bu konuda gerekli desteği vermek için girişimlere başladık.”

“KDV VE STOPAJ İNDİRİMİ DEVAM ETMELİ”

Hacısalihoğlu, “KDV indirimi ve stopajla ilgili indirimler vardı. Bunun da devamını beklemekteyiz. Pandemiden korunmanın en önemli noktalarından biri aşılama süreci ve alınan tedbirlere uymaktır. Şehir olarak aşılamada önemli bir yerdeyiz. Ama bu yeterli değil tabii ki. Şehir olarak aşılama konusunda üzerimize düşeni yapmalıyız. Nefes Kredisi uygulaması başlıyor. TOBB Başkanımız ve ilgili bankalara teşekkür ediyorum” dedi.

“TORBA YASADAN BEKLENTİLERİMİZ VAR”

TTSO Başkanı Hacısalihoğlu, Torba Yasa ile ilgili beklentileri olduğunu da vurgulayarak, “Biliyorsunuz bir Torba Yasa hazırlığı var. Üyelerimizden bize gelen talepleri TOBB’a ileterek bu taleplerin karşılık görmesini sağlamaya çalışıyoruz. Torba Yasa bugünlerde hayata geçecek ve burada da üyelerimizin belli sıkıntılarının aşılacağı hususların olacağına inanıyoruz. Özellikle Torba Yasadan çıkacak düzenlemelere bağlı olarak üyelerimizden istenecek ödemelerin en azından 6 aylık ödemesiz dönemden sonra başlatılması en büyük arzumuzdur. Önümüzdeki normalleşme sürecinde hepimiz büyük bir moralle, yeni bir döneme giriyormuş gibi bölgemizin ve ülkemizin kalkınmasına iş camiası olarak elimizden gelen desteği vereceğiz” ifadesini kullandı.

TTSO Mayıs ayı meclis toplantısında daha sonra meclis üyeleri Samet Canbakkal, Ahmet Çebi, İlker Yıldırım, Ekrem Çapkınoğlu, Ali Uzunalioğlu ve Muzaffer Yıldız gündemdeki konularla ilgili görüşlerini paylaştı.
 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber