TTSO mayıs ayı meclis toplantısı yapıldı

EREN: ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDEN BEKLENTİMİZ YÜKSEKTİR

Meclis Başkanı M. Şadan Eren, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin birinci turu ve milletvekili seçimlerini tamamladıklarını belirterek, “Şehrimizden milletvekili seçilen Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu'nu, Sayın Mustafa Şen'i, Sayın Yılmaz Büyükaydın'ı, Sayın Vehbi Koç'u, Sayın Sibel Suiçmez'i ve Sayın Yavuz Aydın'ı kutluyor, şehrimiz adına yapılacak güzel hizmetler için başarılar diliyoruz. Bugüne kadarki hizmetleri için önceki dönem milletvekillerimizin hepsine ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Ülkemizin demokrasi şöleni olan seçimlerin birinci ayağı tüm yurtta büyük bir olgunlukla geçmiştir. Halkımızın göstermiş olduğu bu tavrın önümüzdeki pazar günü de süreceğine inanıyor, seçim sonuçlarının ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” dedi. Eren sözlerini şöyle sürdürdü:

“Elbette ki hem ülkemizin hem şehrimizin bekleyen birçok konusu bulunmaktadır. Seçimleri bitirir bitirmez hızla önümüze bakmamız gerektiği, projelere konsantre olarak hızlı adımlar atmamızın şart olduğu aşikârdır. Sizlerin de bildiği gibi Trabzon'un kısa ve uzun vadeli sorunları seçim sürecinde bir kez daha kamuoyu ve adaylar ile paylaşılmıştır. Artık bu konuların takibi bizden çözümü siyasi iradedendir. Önümüzdeki dönemden beklentimiz yüksektir. Umuyorum ki bu yasama dönemi Trabzon'un geçmişe oranla daha kazançlı çıktığı bir dönem olur.”

SEDDK BAŞKANI EROĞLU MECLİSE HİTAP ETTİ

TTSO mayıs ayı meclis toplantısında daha sonra Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) Başkanı Mehmet Akif Eroğlu, sigorta sektörüyle ilgili bilgiler verdi, şubat ayındaki depremler sonrasında sigorta sektöründe yapılan çalışmaları ve gelecek planlamalarını anlattı. Eroğlu, ayrıca meclis üyelerinin de sorularını yanıtladı. TTSO Meclis Başkanı M. Şadan Eren ile Başkan Yardımcıları Ali Haydar Baş ve Ahmet Kazaz, günün anısına Eroğlu’na plaket takdim etti.

BAŞ: SEÇİM SONUÇLARININ HERKESE HAYIRLI OLMASINI DİLERİM

TTSO Başkanı Erkut Çelebi’nin yurt dışında olması nedeniyle meclise hitap eden TTSO Başkan Yardımcısı Ali Haydar Baş, hafta sonu Cumhurbaşkanlığı seçimi ikinci turunun yapılacağını anımsatarak, “İnşallah ülkemiz için mutlu bir hafta sonu olur. Yeni haftaya ülkemiz ve şehrimiz adına güzel bir şekilde, huzurlu şekilde gireriz. Seçimin ekonomik anlamda göstergelerin yukarı yönde devam ettiği bir sonuç ile bitmesi ve hepimize hayırlı olmasını dilerim. Ülkemiz güzel bir demokrasi sınavının ilk adımını geçen hafta gerçekleştirdi. Trabzonumuz adına TBMM’ye giden tüm milletvekillerimize güvenimiz tamdır. TTSO ve yönetimi meclis ve tüm üyeler adına milletvekillerimizi tebrik ediyorum. Şehrimiz ve milletimiz adına en güzel hizmetleri yapmaları yolunda her zaman yanlarında olacağız. Görevi bırakan milletvekillerimize de hizmetleri nedeniyle teşekkür ediyorum. Yeni dönemde şehrimiz milletvekillerimizden birinin bakan olarak görev yapması temennimizdir. Siyasi irade ile şehrin STK’larının ortak çalıştığı şehirlerin kalkınması kaçınılmazdır. Bu anlamda şehrimize hizmet eden ve edecek olan tüm siyasilere teşekkürü borç biliriz” dedi.

TTSO Başkan Yardımcısı Baş, oda olarak yürüttükleri bazı çalışmalardan bahsederken de şunları söyledi:

“Turizm sezonu ile bizlerin de oda olarak bu alanda yürüttüğü bazı çalışmalar bulunmaktadır. Bu kapsamda geçtiğimiz hafta TTSO heyeti THY Genel Müdürü Bilal Ekşi’yi ziyaret etti. Ziyarette Trabzon’un turizm ve sağlık turizmi potansiyeli tanıtıldı. Bakü, Tiflis, Tebriz ve Tahran için direkt seferler talep edildi. Şimdilik charter seferlerin başlayabileceği, sonrasında yolcu potansiyeline göre direkt seferlerin olabileceği konuşuldu. Coğrafi işaretlerine sahip olduğumuz Akçaabat Köftesi, Hamsiköy Sütlacı ve üretiminde büyük aşama kaydedilen Karadeniz Somonunun THY menülerinde olması talep edilmiştir. Bu talebimiz olumlu karşılanmıştır. Sağlık turizmi kapsamında Azerbaycan’da bir dizi ziyaretler gerçekleştirildi. Turizm sezonunun canlanmasıyla belediyemiz ulaşım dairesiyle de bazı çalışmalar yapılmaktadır. Ayrıca AB eğitim istihdam programı imzalanmıştır. Bu programla 12 aylık süreçte ön büro, satış elemanı, ön muhasebe ve dış ticaret uzmanı olarak 15-29 yaş arasında yüzde ellisi kadın olmak üzere eğitim görmeyen ve işsiz 120 gencimizi istihdama katmayı hedefliyoruz.”

TTSO mayıs ayı meclis toplantısında Meclis Başkanlık Divanı Katip Üyesi Mehmet Üçüncüoğlu da sağlık turizmi kapsamında bugüne kadar yapılan çalışmalar hakkında meclis üyelerine bilgi verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber