TTSO Özel İpekyolu Müzesi, “Güz Dönümü” sergisine ev sahipliği yaptı

Serginin açılışına Trabzon Valisi İsmail Ustaoğlu ve eşi Şenay Ustaoğlu, Ortahisar Kaymakamı Gürkan Demirkale, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, İl Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Burak Fettahoğlu ve diğer ilgililer katıldı.

Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından sergide Trabzon Olgunlaşma Enstitüsü Kuyumculuk Teknolojisi Alanı tarafından hazırlanan ve Trabzon’un yayla kültürü ve yayla çiçeklerinden esinlenilen takıların yer aldığı Güz Dönümü sergisi gezildi. Ayrıca usta öğreticiler tarafından Trabzon’un geleneksel el sanatları telkâri ve kazaziye ürünlerinin hazırlanması izlendi ve üretim teknikleri hakkında bilgi alındı.

TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, geçtiğimiz hafta Müzeler Haftası’nın açılış törenine ev sahipliği yapan TTSO Özel İpekyolu Müzesi’nin anlamlı bir sergiye daha ev sahipliği yaptığını ifade ederek, “Müzemizde yer alan önemli tarihi eserlerin yanı sıra bu tür organizasyonlara da ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber