TÜED TRABZON ŞUBESİ ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 106 YIL DÖNÜMÜ DOLAYSIYLA MESAJ YAYIMLADI

Çanakkale Zaferinin 106 Yılı Kutlu Olsun

“18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, emperyalist işgalcilere karşı ülke topraklarını savunmak için verilen kahraman ordumuzun verdiği mücadelenin 106 yılını onurla ve gururla anıyoruz. Şehitlerimizin ve gazilerimizin yiğitliği ve vatan topraklarını savunmada gösterdikleri kararlı mücadele sayesinde vatan topraklarında özgürce yaşıyoruz. Zaferin kazanılmasında belirleyici rolü olan büyük liderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını saygı ve şükranla anıyoruz.

Türk Milletinin kahramanlığı ve vatan topraklarını savunmada, dünyada saygın bir yeri vardır. Bütün şehitlerimize minnet borçluyuz. Atatürk gibi büyük bir lidere sahip olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.”

18-24 MART YAŞLILARA SAYGI HAFTASI

“Yaşlılık, toplumların en özen gösterilmesi ve korunması gereken bir kesimidir. Türkiye’de de yaşlı nüfus giderek artmaktadır. Yaşlılarımızın yaşam kalitesinin artırılması, ekonomik ve sağlık yönünden desteklenmesi, devlet politikası olarak benimsenmelidir.

Yaşlılarımız, toplum içinde kendilerini yalnız hissetmemelidir. Bu konuda ailelere ve devletimize özel görevler düşmektedir. Ülkenin kalkınmasında ve toplumun gelişmesinde büyük emekleri olan dünün gençleri olan bugünün yaşlıları, saygıyı fazlasıyla hak etmektedir. 

Pandemi döneminde en çok zorluk yaşayan ve evde kal çağrılarına uyan yaşlılarımız, bu süreçte örnek bir duruş göstermiştir. Yaşlılarımızın evde kalmasıyla birlikte fiziksel aktivitelerin olmaması, bazı sağlık sorunlarını da beraberinde getirdi. Sağlık konusunda daha fazla önceliği ve desteği hak eden yaşlılarımızdan, hiçbir ad altında katkı payı alınmamalıdır. Yaşlı ve emeklilerimize sağlık hizmetlerinde pozitif ayrımcılık getirilmeli, kamu ve özel sağlık hizmetleri ücretsiz verilmelidir. 

Korona virüs salgınından en çok etkilenen kesim olan yaşlılarımıza “aşı” önceliğinin tanınması, yalılılarımızın virüse karşı korunması ve kendilerini güvencede görmeleri bakımından önemli bir destek olmuştur.

65 YAŞ AYLIĞI ARTIRILMALI

Sosyal güvencesi olmayan yaşlılarımıza 65 yaş aylığı, önemli bir destektir. 65 yaş aylığı iyileştirilmeli ve  en az asgari ücretin yüzde 50’si kadar ödenmelidir. 2021 yılı birinci altı ayda 65 yaş aylığı 763,67 TL olarak ödenmektedir. Bu tutar, asgari ücretin yüzde 27’sine karşılık gelmektedir. 65 yaş aylığı en az, asgari ücretin yarısının karşılığı olan 1412,5 TL’ye yükseltilmelidir.

EMEKLİ AYLIKLARI İYİLEŞTİRİLMELİ

Emeklilerimize ödenmekte olan aylıkların asgari ücretin altında olması, geçim koşullarını zorlaştırmıştır. Asgari emekli aylığı, asgari ücrete yükseltilmelidir. 2000 sonrası dönemdeki emeklilerimizin aylıklarındaki kayıpların giderilmesi için İNTİBAK yapılmalıdır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber