TURİZMİN GÖZDESİ AKÇAABAT ORTAMAHALLE

Trabzon Turizm Konseyi ve İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu İşbirliğinde düzenlenen “Denizden Dağlara Trabzon” tanıtım programı kapsamında Trabzon’a gelen, aralarında Türkiye’nin çeşitli yerlerinden ünlü blogger, köşe yazarı, TV programcısı, şef, dijital içerik üreticisi, sanatçı gibi alanlarında uzman kişilerden oluşan heyet Akçaabat Tarihi Ortamahalle’yi gezdiler.

Ortamahalle programında gezginlere Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim eşlik etti.

Ünlü isimlerin katıldığı Ortamahalle programında Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim katılımcılara, Ortamahalle’nin Turizme kazandırılması adına yapılan çalışmaları, Akçaabat’ın turizm alanları, Akçaabat Mutfağı ve yaylalar konusunda bilgilendirmelerde bulundu. Ziyaretçiler Akçaabat’a özgü lezzetleri ve özellikle de Akçaabat Köftesini ve piyazını taddılar.

BAŞKAN EKİM BİZZAT ANLATTI

Denizden Dağlara Taransın etkinliği için şehrimize gelen ve yöresel lezzetlerimizi öğrenip tanıtmayı hedefleyen ünlü isimlerden oluşan gruba Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Akçaabat Köftesi’nin nasıl ortaya çıktığını, bugüne kadar hangi süreçlerden geçtiğini, hikayesini bizzat anlattı. Başkan Ekim, “Günümüzde dünyaca ünlenen Akçaabat Köftesi, şehrinizin orta caddesindeki esnaflar tarafından tabiri caizse icat edilmiş bir köftedir. Yokluk günlerinde esnafların ellerinde olan malzemeleri birbirine yakıştırması ile birleştirilmiş yoğurulmuş sokak ortasında pişirilmiş bir lezzettir. O günden bu güne kadar tadı, kokusu, şekli, malzemeleri aynıdır. Akçaabat köftesiyle olduğu kadar tarihi ve doğal güzellikleri ile de ünlüdür. Tarihi Ortamahallemiz, hala tarihi dokusunu koruyabilen bir mahalledir. Konakları, Arnavut kaldırımları, taş sokakları ve özellikle mahalle kültürü günümüze kadar ulaşmıştır. Biz belediye olarak sit alanı olan Ortamahalle’mizdeki birçok konağı restore edip sokak sağlıklaştırmaları yaparak turizme kazandırdık. Şimdi ise sağlılaştırma projemiz kapsamında vatandaşın mülkiyetinde olan evleri restore edip turizme kazandırıyoruz. Ortamahalle Müzemiz ise burayı cazibe merkezi kılan önemli değerlerden bir tanesidir. Doğal ve tarihi güzellikleriyle ön plana çıkan şehrimiz medeniyetler beşiğidir. Bu minvalde Akçakale Mahalle’mizde bulunan tarihi Akçakale Kalesi’ni restore ederek turizme kazandırdık. Yeşille mavinin kucaklaştığı Akçaabat’ta dört mevsim turizm hareketlidir. Yemyeşil yaylalarımızın eşsiz manzaraları, doğa harikası bitki örtüsü görülmeye değerdir. Medeniyetler beşiği Akçaabat, tarihiyle, doğasıyla, kültürüyle ve yöresel lezzetleriyle gezilmesi, görülmesi gereken benzersiz bir şehirdir.” dedi.

Akçaabat Kaymakamı Ramazan Kurtyemez ve Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, ünlü blogger, köşe yazarı, TV programcısı, şef, dijital içerik üreticisi, sanatçı gibi alanlarında uzman kişilerden oluşan heyet Ortamahalle’nin tarihi sokaklarında tarihe doğru bir yürüyüş yaparak sohbet ettiler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber