banner240
banner237
banner238

TÜRK KAMU SEN RİZE TEMSİLCİSİ MURAT KÖSEOĞLU’’MEMUR VE EMEKLİLERE OCAK AYINDA EN AZ YÜZDE 54 ZAM YAPILMALIDIR’’

İSMET KÖSOĞLU

Türkiye Kamu Sen Rize Temsilcisi ve Türk Eğitim Sen Rize Şube Başkanı Murat Köseoğlu yaptığı açıklamada yaptığı açıklamada şunları söyledi’ ’Türkiye İstatistik Kurumu verilerine dayanılarak Kasım 2022 fiyatlarına göre yapılan araştırmada dört kişilik bir ailenin yoksulluk sınırı 18.594,54 lira olarak hesaplanmış, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırı ise 8.554,74 TL olarak belirlenmiştir.

Bilindiği üzere 2022-2023 yıllarını kapsayan toplu sözleşmede zam; 2022 için %5 + %7 2023 için %8 +%6 olacak şekilde sözde yetkili sendika tarafından ALKIŞLAR EŞLİĞİNDE imzalanmış ve “Toplu sözleşmede bütçeden hakkımızı, refahtan payımızı aldık” açıklamasını yapan sözde yetkili sendikanın genel başkanı memurları yoksulluk sınırında yaşamaya mahkûm etmiştir.

MEMUR MAAŞLARININ NEREDEYSE ASGARİ ÜCRETE EŞİTLENMESİNİN TEK SORUMLUSU SÖZDE YETKİLİ SENDİKADIR

10 yıl önce Ocak 2013 yılında 774 TL olan asgari ücret Ocak 2023 de 8.500 TL olacak. Yani 10 yıl da 10 kat artış gerçekleşecek. Ocak 2013 de 5 yıllık bir memurun net maaşı ortalama 1850 TL iken Aralık 2022 de 5 yıllık bir memurun net maaşı 8.500 TL civarındadır.

Son 10 yılda Memur maaşlarında ki artış oranı asgari ücrette ki artış oranı gibi olsaydı Ocak 2023 de memur, öğretmen, sağlık çalışanı yani kamu çalışanlarının maaşı ortalama en az 18.000 TL – 19.000 TL bandında olmalıydı.

Bu tablonun mimarı yıllardır ortalama%3.5 zamlara imza atan, bunları da büyük kazanım olarak yutturmaya çalışan sözde yetkili sendikadır. Bir dönem enflasyon farkından dahi vazgeçen sözde yetkili sendika memurları ve KAMU GÖREVLİLERİ VE EMEKLİLERİN MAAŞINA EKONOMİK GERÇEKLERE GÖRE EK ZAM YAPILMALI, REFAH PAYI VERİLMELİ VE ENFLASYON FARKLARI AYLIK OLARAK ÖDENMELİDİR

Ocak ayında yapılacak zam ile kamu çalışanlarının yaşadığı daralmışlığın giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Köseoğlu “Kamu çalışanlarına yönelik maaş artışları gündemdedir. İğneden ipliğe gelen zamlarla birlikte kamu çalışanları belini doğrultamaz olmuştur. Ek zam yapılması, refah payı uygulaması getirilmesi, enflasyon farkının aylık ödenmesi artık kaçınılmaz olmuştur. Gerçek kayıplarımızın karşılanmasını ve ekonomik büyümeden bir çalışan olarak hak ettiğimiz payı istiyoruz. Bu kapsamda memur ve emeklilere ocak ayında, asgari ücrete yapılan zam oranı olan %54 oranında zam yapılması artık zaruri bir hal almıştır.

VERGİ DİLİMLERİ %15 E SABİTLENMELİDİR

Vergi dilimleri meselesi çalışanlarımız açısından önemli bir konudur. Geçen yıl itibarıyla örneğin asgari ücret gelirleri vergi dışında tutuldu ama enflasyonun yüksek olması münasebetiyle bu istenen yansımayı oluşturmadı. Şu anda bizim talebimiz çalışanların üzerindeki bu vergi yükünün hafifletilmesi ve kamu görevlerinin yüzde 15 vergi diliminde sabitlenmesi gerekliliğidir. Netice itibariyle az kazanandan az çok kazanandan çok vergi alınmalıdır ilkesini önemsiyoruz.

YEMEK VE YOL YARDIMI YENİDEN GÜNCELLENMELİ, YENİ SOSYAL YARDIMLAR GETİRİLMELİ, ULAŞIM VE KİRA YARDIMI İLE BAYRAM İKRAMİYESİ VERİLMELİDİR

Memurlarımızı ödenen birkaç başlıkta yardımlar vardır. Giyim yardımı ve yiyecek yardımı bunlardan birkaç tanesi ama giyim yardımı ne yazık ki bugüne kadar güncellenmedi. Bu konuda günün şartlarına göre güncellenmesi gerekmektedir. Yemek ücretlerinin de yeniden düzenlenmesini kamu görevlerimiz için talep ediyoruz.

Türkiye Kamu-Sen olarak ayrıca ulaşım ve kira yardımının ve bayram ikramiyelerinin kamu çalışanlarına da verilmesi hususlarının en önemli talepleri arasında olduğunu belirten Köseoğlu’’ Bu başlıklarda sağlanabilecek ilerlemelerin kamu görevlerini memnun edeceğini Türkiye Kamu-Sen olarak çalışanlarımızın biraz daha rahat nefes alabilmeleri için çaba ve gayretlerimizin devam edeceğini ifade etmek istiyorum” dedi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber