banner240
banner237
banner238

TÜRKİYEDE İLK KEZ RİZEDE HELİKOPTERLİ GÖZLEME

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-Belediye tarafından Meydan Sosyal Tesisine konulan Helikopter ile 7 dakikada Rize izlenebilecek. Helikopterli şehir turu Türkiye’de ilk yapılan bir çalışma olacak.

Cumhuriyet Meydanı içerisinde Rize Belediyesi tarafından iki kat 700 araçlık otopark üstünde yapılan bina içerisinde çok amaçlı sosyal tesis yapılıyor. sosyal tesisin üzerine ise Türkiye’de ilk kez olan simülasyon helikopteri kuruldu. helikopterin içinden Rize’ye gelecek yerli ve yabancı turistler için tanıtım yapılacak.

Helikopter Türkiye’de bir ilk

Rize meydanına kurulan helikopterle Türkiye’de bir ilk olan Helikopter içenden bütün Rize 7 dakikada tanıtılacak. Meydandaki projede Rize'nin turizm noktaları helikopterden7 dakikalık kısa surede rahatlıkla izlenebilecek. Yapılan projede bilhassa doğa, dağ turizmi açısından farklı illerden gelen yerli yabancı turistler ilk önce helikoptere binerek kentte gezmek istedikleri noktaları önceden görerek rotalarını belirleyebilecek. 12 koltuklu helikopterde vatandaşlar 7 dakikalık Rize turuna çıkacak. Rize Belediye Başkanı Rahmi Metin "meydan projemizde bir süredir Rize için, şehrimize gelecek turistler için dinlenmek ve Rize çayı içmek için bir yer yapıyoruz. Çok amaçlı farklı bir yer olsun istedik. Rize'nin yöresel ürünleri alt katta ikram edilecek. Üst katta kurulan helikopterde Rize’nin turizm alanlarını doğasını tanıtan gösterimiz olacak.12 koltuklu sembol helikopterimizde küçük bir sineması gibi dron ile çekilmiş Rize izlenecek. Gezme şansı bulamayan insanımızın helikopter içinde gözlük takarak Rize'nin bütün coğrafyasını, tarihini göstererek tanıtmış olacağız. Yakın zamanda hizmete girmiş olacak" dedi.

Helikopterli gözleme Türkiye’de yapılan ilk çalışma oluyor.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber