banner240
banner237
banner238

Üretim için işbirliği…

Belediye Başkanı Genç; “Önceliğimiz her yerde, her alanda, her zaman üretim”

Trabzon Ticaret Borsası (TTB) ile Trabzon’un Ortahisar Belediyesi tarımda üretim ve verimliliği arttırmak için , “Her Yerde, Her Alanda, Her zaman Üretim” sloganı ile işbirliği yapıyor.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç TTB’nin seçilen yeni yönetimini ziyaret ederek başarılar diledi. Meclis Başkanı Nevzat Özer, Meclis Başkan Yardımcısı Yılmaz Karadeniz, Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yavuz Selim Çakıroğlu ile Mikbir Hakan Canbakal’ın yer aldığı ziyaretinde özellikle tarım ve hayvancılıkta üretim ve kaliteyi arttırma konusunda görüş alış verişinde bulunularak geçtiğimiz yıl fındık bahçelerinin yenilenmesi için başlatılan işbirliğin daha da geliştirilmesine karar verildi.

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, borsanın ülkemizin en önemli ihraç ürünü olan fındıkta verim ve kaliteyi arttırma çalışmalarını takdir edip örnek alıp, geçen yıl işbirliğine başladıklarını hatırlatarak, “İşbirliğini tarım ve hayvancılığın her alanında, ‘her yerde, her alanda, her zaman üretim” sloganını rehber edinerek daha da geliştireceğiz. Birlikte kuracağımız Fındık Adası Dünya da tek olacak. Burada sadece Türkiye’de değil, dünyada üretilen tüm fındık çeşitlerinin yer aldığı bir model bahçe oluşturulacak. Fındık gibi en önemli tarımsal ihraç ürünümüzde mevcut bahçelerde verimi artırmak için Fındık Bakım Ekipleri kurmak için projeler yapacağız. Buna diğer projeleri de ekleyerek günümüzün bir numaralı sektörü olan tarım ve hayvancılıkta üretimi teşvik ederek, kendi kendimize yeteceğiz. Dahası ihraç ederek de ülkemize döviz kazandırmanın hesabını yapacağız” dedi.

TTB Meclis Başkanı Nevzat Özer ile Yönetim Kurulu Başkanı Eyyüp Ergan’ da, borsa olarak her alandaki projeleri ilgili kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde yapmayı tercih ettiklerine dikkat çekerek, Ortahisar Belediyesi’nin özellikle tarımsal üretimin arttırılması konusundaki çalışmalarının tüm belediyelere örnek olmasını dilediklerini söylediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber