Vali Aziz Yıldırım, Kırklar Mescidi’nde İncelemelerde Bulundu

featured
Google'da Abone Ol
0
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Bayburt ile Trabzon arasındaki Soğanlı Dağları’nda, yaklaşık 3 bin 200 rakımlı zirveye yakın dik yamaçlardaki yalçın kayalıklar üzerinde bulunan tarihi Kırklar Mescidi’nde çıkan yangın, yapının tamamen yanarak kül olmasına neden olmuştu.

Olayın ardından Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ve Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Vali Yıldırım’a İl Müftüsü İsmail Çiçek ve diğer ilgililer de eşlik etti. 

 Yetkililerden yangının çıkış nedenine ilişkin bilgi alan Vali Yıldırım, zarar gören mescidin durumu ve yürütülecek çalışmalar hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Vali Aziz Yıldırım, mescidin en kısa zamanda vatandaşların ve hayırseverlerin desteğiyle yeniden inşa edileceğini belirterek, Diyanet İşleri Başkanlığı’na kayıtlı olan bu yapının eski kimliğine kavuşturulması için gerekli çalışmaların başlatılacağını ifade etti. Sürece katkı sunacak tüm kişi ve kurumlara şimdiden teşekkür eden Vali Yıldırım, bölgenin manevi değerlerine sahip çıkmanın önemine vurgu yaptı.

Vali Aziz Yıldırım, Kırklar Mescidi’nde İncelemelerde Bulundu
0

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

0/30 karakter

Giriş Yap

Trabzon Manset ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

KAI ile Sohbet Et

Yapay zeka asistanı
Sohbet sistemi şu anda aktif değil. Lütfen daha sonra tekrar deneyin.