Vali Ustaoğlu, UMKE Ekibini Ödüllendirdi

UMKE ekibinin doğal afet karşısında bir çok riski göz önüne alarak mücadele ettiğini belirten Vali, “Bir canı kurtarma pahasına bir çok riski göz önüne alarak fedakarca çalışan UMKE ekiplerimizi kutluyorum. Bölgemiz doğal afetler konusunda sıkıntısı olan bölge olduğu için her an teyakkuzda olmalıyız. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” dedi.

Vali Ustaoğlu, Afet ve acil durumlar dışında KBRN olayları, yangın ve patlamalar, büyük trafik kazaları, toplumsal olaylar, terör olayları, toplu göç ve büyük nüfus hareketleri, ulusal ve uluslararası spor müsabakaları, tehlikeli ve salgın hastalıklar vb. olaylarda görev alan UMKE ekibine üstün başarılar dileyerek  hizmetlerinden dolayı başarı belgesi takdim etti.

Trabzon UMKE’nin önemli görevlerde aktif rol aldığını ifade eden İl Sağlık Müdürü Dr. Hakan Usta ise, Trabzon UMKE bu zamana kadar Ovit Çığ Felaketi, Van Depremi, Hopa Seli, Güney Doğu Anadolu Hendek Operasyonları, Güneydoğu Anadolu Bölgesinde Bulunan Suriye’li Mülteci Kamp Görevi, Fırat Kalkanı Operasyonu, Beşikdüzü Seli, Çaykara Çığ Felaketi, Ukrayna Ahıska Türklerinin Türkiye’ye Nakli, Maçka Altındere’de Polis Memurunun Arama-Kurtarma Çalışmaları, Zeytin Dalı Harekâtı, Araklı Seli, Çaykara Soğanlı Dağı AA Muhabiri Aranması ve 2 JAK Personelinin Şehit Olması olayı, Bahar Kalkanı Operasyonu, Elazığ Depremi, Giresun Seli, Covid-19 Pandemisi Nedeniyle Artvin, Iğdır ve Ağrı İllerinde Sınır Bölgelerine Kurulan Sahra Hastanelerinde ülkemizi etkileyen afet ve acil durumlarda birçok kez görev almış ve almaya devam etmektedir” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber