Yaralı ceylan hayata döndü!

“DURUMU GAYET İYİ”

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, bacağı parçalanan yavru ceylanın Veteriner Hekim Ahmet Köz tarafından tedavisinin gerçekleştirildiğini söyledi. Klinikte sokak hayvanlarının yanı sıra yabani hayvanların da tedavisinin yapıldığını dile getiren Başkan Genç, şöyle konuştu: “Kliniğimiz 24 saat hizmet verdiğinden dolayı Milli Parklar Müdürlüğü mesai saatleri dışında olduğu için yavru ceylanımızı kliniğimize getirdi. Son derece korkmuş, yorgun ve bitkin bir haldeydi. Kliniğimize ulaşır, ulaşmaz sevimli ceylanımızın tedavisine başladık. Sonra da karnını doyurduk. Sağlığına kavuşana kadar tedavisine devam edeceğiz. Durumu şu anda gayet iyi. Kopan bacağı yüzünden doğal ortamda yaşamını sürdürmesi mümkün değil. Bundan dolayı iyileştikten sonra da henüz karar veremedik ama kliniğimizin bahçesinde bir barınak yapıp orada bakımını gerçekleştirmeyi düşünüyoruz. Gece gündüz demeden bu çalışmaları yürüten Veteriner Müdürlüğü personelimize, veterinerlerimize en samimi teşekkürlerimi iletiyorum.”

“BİRÇOK YABANİ HAYVAN TEDAVİ EDİLDİ”

Ceylanın parçalanan arka bacağını kesmek zorunda kaldıklarını, bundan dolayı doğal ortamında yaşamasının mümkün olmadığını ifade eden Veteriner Hekim Ahmet Köz ise, “Sahipsiz sokak hayvanlarını tedavi amaçlı hizmet veriyoruz fakat tıpkı yavru ceylan örneğinde olduğu gibi acil durumlarda kuş, kartal, leylek, baykuş, karga gibi yabani hayvanların da tedavisini gerçekleştiriyoruz. Şu ana kadar çok sayıda yabani hayvanın tedavisini yaparak doğal ortamına bıraktık. Ceylanın parçalanan bacağını kesmek zorunda kaldık. Bundan dolayı doğal ortamında yaşaması mümkün değil. Milli

Parklar Müdürlüğü’nde ya da burada yaşamına devam edecek. Yardıma ve bakıma muhtaç hayvanların tedavisinin maneviyatının da oldukça önemli olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber