banner240
banner237
banner238

Yeşilay Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü Köksal Boz, Gümüşhane’de çalışmalara katıldı

Türkiye Yeşilay Cemiyeti Doğu Karadeniz Bölge Koordinatörü ve Trabzon Şube Başkanı Köksal Boz, bölgesine bağlı Gümüşhane’de bağımlılıkla ilgili çalışma yaptı.

Boz, ilk olarak Kürtün İlçesine bağlı Özkürtün Beldesini ziyaret etti. Burada belediye başkanı Yakup Turgut’la bir süre görüşen Boz, belediye başkanı Yakup Turgut’la yapılacak çalışmalar hakkında istişare yaptı.

Ardından Gümüşhane kent merkezine giden Boz, burada şube başkanı Selman Eroğlu ile ilk olarak önümüzdeki günlerde faaliyete geçecek Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM)’ın inşaat alanında incelemelerde bulundu. Sonrasında başkan Eroğlu ile bir süre toplantı yaptı.

MÜCADELEMİZ SÜRÜYOR

Boz, her şeyin bağımlılıkla mücadele için olduğunu ifade ederek, “Yeşilay’ımız 5 Mart 1920 tarihinden itibaren yani 101 yıldır halkımızın hayatını etkileyen bağımlılık türleri ile mücadelemizi sürdürüyoruz.

Günümüzün en önemli bağımlılığı, tütün, madde, alkol, kumar ve teknoloji bağımlılığıdır. Yeşilay olarak bu 5 ana bağımlılık başta olmak üzere her türlü bağımlılıkla mücadele için etkin görev üstleniyoruz.

Öncelikle küçük yaşlardan itibaren iyi yaşam alışkanlıklarının kazandırılmasını ve bu alışkanlıklarla büyüyen çocukların yaşam boyu bağımlılıklardan uzak kalmasını amaçlıyoruz. Diğer yandan da bağımlı bireylere ve ailelerine Yeşilay Danışmanlık Merkezi çatısı altında ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlıyoruz.

Gümüşhane’de de güzel çalışmalar yapıyorsunuz. Bağımlılıkla mücadele için YEDAM binamız da yakında faaliyete geçecek. Süreç içerisinde beraber güzel başarılı hizmetler yapacağız. Bu bölge koordinatörü olarak ilk ziyaretim. Ziyaretlerimiz sıklıkla sürecek” dedi.

GENÇLERE NASİHAT

Boz, özellikle gençlere nasihat ederek, "Sigaradan uzak duralım. Nargileden uzak duralım. Her türlü bağımlılıklardan, alkolden, uyuşturucudan uzak duralım. Teknoloji güzeldir ama bağımlılığa dönüşmediği sürece. Zarar veren her türlü alışkanlıktan uzak duralım. Özellikle de gençlerimize buradan sesleniyorum. Sizler bağımlılıklardan uzak durun. Sağlıklı nesiller için sağlıklı geleceğimiz olmalıdır. Özenti ile hayatınızı karartmayın. Yeşilay sizin en sadık dostunuz ve her an yanınızdadır” diye konuştu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber