banner240
banner237
banner238

YOMRA YAŞAM ALANI 1. ETABI AÇILDI

Projenin tamamlandığı alanda Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ın ev sahipliğinde yapılan açılış törenine İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu, CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs ile ilçede ki siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. 

Açılış töreni yöresel halk oyunlarının gösterisi ile başlarken ardından Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık bir konuşma yaptı. 

İNSANLARIMIZ BURAYA AKIN ETMEYE BAŞLADI

Başkan Bıyık, “Bu ilçede kadınlarımız adeta evde hapis hayatı yaşıyor. Çıkıp gezinebilecekleri, hava alacakları alanlar yok dedik. Allah nasip etti, imkanlarımızın kısıtlılığı rağmen burada sahil alanının çalışmalarına başladık. Burada çalışmalarımızı yaparken neler yapmamız gerektiğini çok iyi biliyorduk. Bu alanın inşaasına baktık. Daha inşaat aşamasında olmamıza rağmen insanlarımız buraya akın etmeye başladı. Çünkü Yomralı böyle hizmetlere hasretti. Pandemi süreci başladı. Bizler ekonomimiz düzelecek diye beklerken, ülkemiz genelinde olduğu gibi belediyemiz gelirlerinde azalmalar oldu. Pes etmedik ve kendi imkanlarımızla yolumuza devam ettik. Yürüyüş ve bisiklet yollarını içinde barındıracak şekilde sosyal alana dönüştürdüğümüz Sahil atananını 1. Etabını halkımızın hizmetine sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 2. Etaba da başladık önemli ölçüde ilerleme katettik. Gelecek şene Yomra’nın Arsin ilçe girişine kadar olan alanı tamamlamış olacağız. Tüm Yomralılardan sürprizlerimize hazır olmalarını istiyorum”  diye konuştu. 

YOMRA’YI TRABZON’UN PARLAYAN YILDIZI YAPTI

İYİ Parti Trabzon Milletvekili Örs ise, “Evet Yomra değişimi yaşıyor. Çok güzel bir ifade. Yomra Elmasının tescilini sayın başkanımızla beraber yaşadığımız için çok önemli bir hadiseydi. Önce Türkiye sonra dünyaya tanıtacak. Yomra Elmasına coğrafi tescil alındı.Heykelleri gördük. Önünde fotoğraf çektirip sosyal medyada hesabına profil fotoğrafı yapacağım. Yomra’ya baktığımızda elektrik tellerinin yerin altına alınması önemli projeydi. Zaten kendisi mahallelerde çok güzel oyun alanları açıyor. Ben huzurlarınızda Yomra’mızı Trabzon’un parlayan yıldızı haline getiren Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi. 

KARADENİZ SAHİL YOLU, DENİZ ARASINA KALE GİBİ ÖRÜLDÜ

CHP Trabzon Milletvekili Ahmet Kaya’da, “Hepimiz bu şehrin evladıyız. Yıllardır bu yoldan geçerim. Yomra Deniz kıyı ilçesi. Karadeniz Sahil Yolunun da tartışılması gerekiyor. Bu yol yapılırken hesap hatası yüzünden ilçe merkezleri ve şehirlerimiz denizden koparıldı. Hepimiz denizin çocuklarıyız. Ta ki Karadeniz sahil yolu aramıza kale duvarı gibi örülünceye kadar. Karadeniz Sahil Yolu, deniz arasına kale gibi örüldü. Hepimiz denizlerden kopmak zorunda kaldık. Sağ olsun başkanım bunu düşünmüş olacak ki uzun bir süredir atıl vaziyette olan ve bu sıkıntıyı çözmek adına çok güzel bir sahil planlaması yaptı. Gelir geçerken bakınca yüreğim ferahlıyor. Yaklaşık 2 yıl oldu. Daha önce de burada görev yapan belediye başkanı arkadaşlarımız oldu. Hiç kimse kurumlardan büyük değildir. Ama kurumlar kişilerle büyüktür. Bu sahil yollardır atıl vaziyetteydi. Ama sayın başkan eli değdi. Yomra dediğimiz de çocukluğumdan beri benim aklıma Yomra elması gelirdi. Başkanım oraya çok güzel bir Yomra elması anıtı koydu. Bende Hüseyin hocam gibi fotoğraf çektirip sosyal medyamda paylaşmak istiyorum. Ama tek sorun yolun ortasında kalması. Dikkat etmek lazım akan trafik var” dedi. 

Programda son olarak İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Yavuz Ağıralioğlu konuştu. Ağıralioğlu, “Başkanım vesile oldu. Kendi memleketimle buluştum. Siyaset burada yapılan işler gibidir. Hayatı kolaylaştırmak, daha yaşanabilir hale getirmek, insanların yaşam şartlarını daha mutlu huzurlu teneffüs edecek alanlarla buluşturmaktır. Bunun merkezde yapılanı ile belediyede yapılanı, ilçede yapılanı ile televizyonda konuşulanların hepsinin merkezinde insanca yaşayabilmeyi kolaylaştırma iradesi vardır. O yüzden bu hassasiyetin insanlarıyız. Bu hassasiyeti taşıyacağız. Siyaset bizim için kin garez işi değildir. Bugün kendisine rakip olduğumuz AK Parti’de kiler bizim düşmanımız değildir. Hayalini kurduğumuz ülkenin içinde bir partiye mensup olmanın değil, bir millete mensup olmanın büyüklüğünün yaşanmasını istiyoruz.  Hangi partilisin diye sorulmadan, her türlü hakkın görülebildiği memleket hayali kuruyoruz. Biz sizin evladınızın. Mustafa Başkan Yomra’yı ayırmadan kayırmadan, bana oy vermeyen partililer diye tasnif etmeden hizmet için sarıp sarmalamak zorundaysa, biz de 83 milyona aile gibi sarmalamak durumundayız. 
Ne Yomra’yı ne Trabzon’u utandırmayacağız, söz veriyoruz” dedi. 

Konuşmaların ardından projenin 1. Etabının açılışı gerçekleştirildi.


 

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber