banner240
banner237
banner238

Yüksek kodlu mahalle yolları açıldı

Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Kriz Masası’nın karla mücadele çalışmalarını Trabzon Büyükşehir Belediyesi ile koordineli olarak yürüttüğünü dile getirdi. Başkan Genç; Dolaylı, Çağlayan, Okçular, Özbirlik, Sevimli, Kozluca, Akkaya, Karakaya, Karlık, Pınaraltı, Yeşilvadi, Esenyurt, Yeşilyurt Bulak, Kavala, Ağıllı, Fatih Sultan, Doğançay, Sayvan ve Akoluk mahallelerinde kar yağışı nedeniyle ekiplerin çalışmalarını aralıksız devam ettirdiğini ve yüksek kodlu mahallelerde ulaşıma kapalı hiçbir yolun bulunmadığını ifade etti.

"METEOROLOJİK VERİLER TAKİP EDİLİYOR”

Karla mücadele çalışmalarının Başkan Yardımcısı Coşkun Şahin’in koordinasyonunda sürdürüldüğünü belirten Başkan Genç, "Kriz Masası'na bağlı 150 personelimiz vardiyalı olarak görev yapıyor. Muhtarlarımızdan ve vatandaşlarımızdan gelen çağrılara da anında cevap veriyorlar. Meteorolojinin verilerine göre olası kar yağışına karşı bütün hazırlıklarımızı daha önceden tamamlamıştık. Haftalık, günlük olarak bu verilere göre tedbirlerimizi alıyoruz. Ortahisar’ın yüksek mahallelerinde ve merkez mahallelerde ekiplerimiz gece-gündüz çalışmalarını sürdürdü. Şu anda kapalı hiçbir ana yol bulunmuyor." dedi.

“KIRSAL MAHALLE YOLLARI ULAŞIMA AÇILDI”

Vatandaşların ulaşımda ve diğer konularda herhangi bir sıkıntı yaşamaması için Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile durum değerlendirmesi yaptıklarını ifade eden Genç, "Karla mücadele için; 10 yıkama aracı, 2 kar bıçaklı tuz aracı, 5 kar bıçaklı küreme aracı, 4 kar bıçaklı ve solisyon, 5 tuz aracı, 3 kepçe, 9 Beko Loder(JCB), 6 adet greyderle çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toplamda ise, 45 iş

makinesi şu anda aktif olarak karla mücadele ediyor. Personelimiz karla mücadele konusunda oldukça deneyimli. Hangi durumlarda neler yapılacak, hangi önlemler alınacak ve olası kriz merkezlerini belirledik. Her türlü duruma müdahale için ekiplerimiz birbiriyle irtibat halinde ve koordineli bir şekilde çalışmalarını yürütüyorlar. Kırsal mahalle yollarımızın tamamını ulaşıma açtık.” dedi.

“EKİPLER HER TÜRLÜ MÜDAHALEYE HAZIR HALDE”

Gelen talepleri önceliğine ve aciliyetine göre değerlendirdiklerini ifade eden Genç, “Vatandaşlarımız her türlü taleplerini ve isteklerini 372 00 15-372 00 00 numaralı telefonu arayarak karla mücadele ekiplerimize bildirebilir. Diğer yandan 0542 336 61 61 numaralı Whatsapp Çözüm Hattı'na vatandaşlarımız bildirimde bulunabilir. Gelen talepleri önceliğine ve aciliyet durumuna göre değerlendiriyoruz. Ekiplerimiz 24 saat esasına dayalı çalışma sistemiyle günün herhangi bir saatinde kendilerine iletilen talepleri karşılıyor. Olası her türlü müdahaleye araç gereç ve ekipman olarak hazır durumdalar… Hastaneler, Okullar, 112 Acil ve sağlık ocağı yol güzergâhlarıyla ilgili gelen taleplere ivedilikle cevap veriliyor.” diye konuştu.

KIŞ LASTİĞİ UYARISI

Başkan Genç, sürücülerin yolda kalmaması ve kazalara karşı kış lastiksiz ve zincirsiz yola çıkmaması gerektiğine vurgu yaparak, “Vatandaşlarımızın ve sürücülerimizin mağdur olmaması için her türlü tedbiri aldık. Sürücülerimiz de üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirsinler.” ifadelerine yer verdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber