banner240
banner237
banner238

ZİRAAT ODASI KONGRESİ'NDE ADAY İTTİFAKI

İSMET KÖSOĞLU

RİZE-12 Şubat 2023 tarihinde Rize Ziraat Odası seçimi yapılacak.4 Aralıkta yapılan delege seçiminde Başkanlık için aday olanların sayısında artışa sebep oldu.

Başkanlık için aday olan Emin Kanbur ve Bünyamin Arslan İttifak yaparak oda seçimi öncesi yeni bir boyut kazandı. Adaylar Emin Kanbur ve Bünyamin Arslan yaptıkları ortak açıklamada şunları söyledi’’ Beş aday ile başlayan kongre sürecinde 04 Aralık ta yapılan delege seçimi süreci sonrası ortaya çıkan genel tablo doğrultusunda odada yenilikçi yönetim anlayışına sahip delegelerle mevcut yönetiminin devam etmesini isteyen delegenler arasındaki farklılık çok fazla olsa da, yenilik isteyen delegelerin dörde bölünmesi ile beklenen değişimin zora gireceği gözlenmekte idi. Çok adaylı bölünmüşlüğün kongre sürecinde yenilikçilerin lehine bir gelişme olmaması bu ittifakın gerçekleşmesine sebep olmuştur.

Gerçekleştirdiğimiz bu ittifak ile Emin Kanbur Bünyamin Arslan ittifakı sonrası kongre delegesinin %60-65'ine yakın kesimin desteğinin sağlanması yanında tabandaki 35.000 aşkın üyenin yani çay üreticilerinin de talepleri istekleri doğrultusunda böyle bir ittifakın gerçekleştiği aşikârdır. Bünyamin Arslan ve Emin Kanbur ittifakı ile sadece 12 Şubat 2023 Pazar günü yapılacak olan kongreye götüren süreci değil kongre sonrasında da odanın tüm organlarında ehliyetli ve odayı başarıya götürecek kişiler ile yapılandırılmasına, gerekli güce ve bilgi ve birikimine dayalı bir yönetim kurulmasına olanak sağlanmış oldu. Mevcut yönetimin yerine, yenilikçi genç kadrolar ve aktif yönetim anlayışı ile Rize Ziraatta Odası yönetim kadrolarının oluşması ve bu ittifak sonrası sorunların çözümünde birlik beraberlik içinde dinamik kadrolarla çağdaş projeler ile yeni bir bakış açısıyla başarıya ulaşması için çalışmalar yapılacaktır.

Emin Kanbur ve Bünyamin Arslan ittifakının Ziraat Odası yönetimine ivme kazandıracağı aşikârdır. Önce Allah'ın izniyle ve sonra tüm delegelerin desteğiyle yeniden yapılandırılmış ve yeni boyut kazanmış olacak olan Rize Ziraat Odası'nda çalışmalar en iyi şekilde devam edecektir’’ dediler.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber