ATO’dan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’na ziyaret

TTSO, Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyet Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası’nı (TTSO) ziyaret ederek Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ve yönetim kurulu üyelerini ile görüştü.

2. ULUSLARARASI COĞRAFİ ÜRÜNLER ZİRVESİNE DAVET

ATO Başkanı Gürsel Baran, 19-21 Eylül 2019 tarihleri arasında 2. Uluslararası Coğrafi işaretli ürünler zirvesini düzenlediklerini belirterek “Trabzon’un bu zirveye çok güçlü katılım sağlamasını bekliyoruz” dedi.  Zirveyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayelerinde düzenlediklerini ifade eden Başkan Baran, “ Ankara Ticaret Odası olarak bu yıl ikincisini ‘Anadolu’dan dünyaya’ temasıyla gerçekleştiriyoruz. 2. Uluslararası Coğrafi işaretler Zirvesi’ne Trabzon’un bütün değerleri ile çok güçlü katılmasını bekliyoruz. Türkiye olarak illerimizin, bölgelerimizin coğrafi işaretli ürünlerinin ekonomi için büyük bir değer oluşturmaktadır. Coğrafi işaretli ürünlerimizin kalkınmada itici güç olması ve büyüyen uluslararası ticaretteki payının artırılmasını katkı vermeyi hedefliyoruz. Trabzon’un marka değeri yüksek fındığı, çayı, hasır bileziği, tereyağı, Akçaabat köftesi, Sürmene Bıçağı, Hamsiköy sütlacı, Keşan bezi gibi nice güçlü ticari değeri yüksek ürünlerimiz var. İşte bu zenginliğimizi uluslararası ticarete açmak istiyoruz. Coğrafi işaretli ürünlerimizin ihracattaki payını artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca zirvede bu ürünlerimize satış imkanı da sağlayacağız” şeklinde konuştu.

ATO Başkanı Gürsel Baran Türkiye’nin markalaşma önem vermesiyle ekonomide artı değer yaratabileceğini ifade ederek şöyle konuştu“ ATO olarak gerçekleştirdiğimiz bir diğer etkinliğimiz olan marka festivalini 2019’un sonbahar mevsiminde tekrar gerçekleştireceğiz. Avrupa’ya çıktığımız fuarlarda 100-150 yıllık firmalar ve markalar ile çok sık karşılaşıyoruz. Temennimiz Türkiye’nin de uzun soluklu markalar ve firmalar oluşturmasıdır. Ekonomimizin buna ihtiyacı var. Gerekirse birkaç firma birikimlerimizi bir araya getirerek markaya yatırım yapılmasında büyük fayda görüyoruz.”

ATO Başkanı Gürsel Baran ve beraberindeki heyeti Trabzon’da ağırlamaktan büyük bir memnuniyet duyduğunu belirten TTSO Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu’da ilin ekonomik yapısı hakkında bilgi verdi. Ankara’da yapılacak 2. Uluslararası Coğrafi İşaretler Zirvesine Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası olarak katılım kararı aldıklarını anımsatan Başkan Hacısalihoğlu, “ Ankara’daki 2. Uluslararası Coğrafi İşaretli Ürünler Zirvesi’ne oda olarak ve üyelerimizin ile katılım hazırlıklarımız devam etmektedir. Davetiniz ve Trabzon’a gösterdiğiniz önem ve hassasiyet içinde çok teşekkür ediyorum. ”dedi.

Görüşmelerin ardından ATO Başkanı Gürsel Baran TTSO Özel İpekyolu Müzesini ziyaret etti ve şeref defterini imzaladı. Başkan Baran’a Trabzon ziyaretinde ATO yönetim kurulu Başkan yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, yönetim kurulu üyesi Halil İlik,  Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürü Bülent Tekbıyıkoğlu’da eşlik etti.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber