Avrupa Spor Haftası Etkinlikleri

Avrupa Spor Haftası etkinlikleri, “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” sloganıyla başladı

Bir hafta devam edecek Avrupa Spor Haftası etkinlikleri, “Ulusal Herkes İçin Spor ve Sağlık Günleri” sloganıyla başladı. Her yıl 23-30 Eylül tarihleri arasında geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden bireyi bir araya getirerek hareket bilincini arttırmayı hedefleyen proje kapsamında Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne bağlı Beşirli Spor Kompleksinde açılış töreni düzenlendi.

Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonunca koordine edilen ve toplumda hareketlilik bilinci ile spora teşvik edici çeşitli sportif faaliyetlerin düzenlendiği Avrupa Spor Haftası kapsamında Trabzon’da çok sayıda etkinlik düzenlenecek. Yelkenden masa tenisine, halterden cimnastiğe, voleyboldan tenis ve basketbola, darttan karate ve tekvandoya kadar birçok ilçede onlarca branşta etkinlikler yapılarak her yaştan insanın sporla buluşturulması hedefleniyor.

Zeka oyunlarında bazı branşlarda mini spor gösterilerine kadar çeşitli etkinliklerin yapıldığı açılış töreninde konuşan Trabzon Vali Yardımcısı Osman Çelikkol, “Her yaştan insanın sporla iç içe olması gerekir. Bu konuda devletimiz her türlü alt yapıyı hazırlıyor. Yeter ki spor yapmak istesinler, herkesin yapabileceği bir branş mutlaka vardır” dedi.

Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdür Vekili Yusuf Çebi, şehirde çok ciddi tesisleşme olduğuna dikkat çekerek, “Her yaştan insan sporla buluşmaya başladı. Beraberinde ulusan ve uluslararası arenada büyük başarılar elde edildi. Ayrıca, bu yaz boyunca Valiliğimizin desteği, belediyelerimizin de işbirliği ile 18 ilçemizde 56 ayrı branşta 27 binin üzerinde gencimizi sporla buluşturduk. Bunun yanında 10 bine yakın genç ve çocuk da yüzme öğrendi” diye konuştu.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Daire Başkanı Ayhan Pala da, insanları gençlerle buluşturmak için her türlü fedakarlığı yapmaya devam edeceklerini belirterek şunları söyledi: “Ulu Önder Atatürk’ün Trabzon ziyaretinde Trabzon Lisesinin şeref defterine yazdığı, ‘Bedeni idman fikri idmanla muvazi olmalıdır’ cümlesindeki gibi sporun gençlerin eğitim hayatında büyük faydası vardır. Bu nedenle belediye olarak spor faaliyetlerine büyük önem veriyoruz.”

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber