AZERBAYCAN BÜYÜKELÇİSİ İBRAHİM’DEN BAŞKAN VEKİLİ ATAMAN’A ZİYARET

Tarihî belediye binasındaki başkanlık makamında gerçekleşen ziyarette, Azerbaycan heyetiyle “Bir Millet İki Devlet” olarak bir arada bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Başkan Vekili Ataman, Azerbaycan ile daha büyük ve önemli işlere başlamak ve bu işlerden iyi sonuçlar almak istediklerini söyledi. Misafirlerine, turizmin Trabzon’un geleceği için çok önemli olduğunu ifade eden Ataman, bu anlamda da Azerbaycanlı iş adamları ile ortak projeler yürütmeye hazır olduklarını bildirdi.

Büyükelçi Hazar İbrahim ise, Trabzon’un Azerbaycan tarihi için çok önemli bir kent olduğunu kaydederek, kadim liman şehri ile turizm ve ticaret başta olmak üzere, ilişkilerini geliştirmeye hazır olduklarını aktardı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi 1. Başkan Vekili Atilla Ataman ve Azerbaycan heyeti arasında geçen “ Bize her yer Trabzon” sohbetine, heyetin ziyaret sonunda Ataman’a takdim ettiği bordo mavi minyatür halı ayrı bir keyif katarken, Ataman da misafirlerine Trabzon’a özgü hediyeliklerle karşılık verdi.

Azerbaycan heyetinin ziyaretinde Büyükelçi Hazar İbrahim’in yanı sıra, Türkiye’deki Azerbaycanlı İş Adamları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mehdi Naghiyev, derneğin yönetim kurulu üyeleri Asil Kurban ve Aygün Aliye ile Azerbaycanlı iş insanları da hazır bulundu.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber