Doğal ve Tarihi Değerleri Koruma Derneği 6. Genel Kurulu Yaptı

Seçim dolayısı ile öncelikle 2018-19 dönemi dernek yönetim kurulu üyeleri olan sayın Tamay Katipoğlu, Havva Tosun, Esin Saracoglu, Ahmet Arslan, Aysel Tarakçı Toklu ve Leyla Eroğlu Demirkır a gönüllü ve gönülden katkıları ve emekleri için teşekkür ediyoruz.

Genel kurul toplantısına katılarak demokratik, sevgi ve sohbet dolu bir ortamda seçimin tamamlanmasına katkı veren tüm üyelere, başta seçimi yürüten divan kurulu üyeleri sayın Osman Kenan Aksoy, Eftal Engin Ekmekçioğlu ve Fuat Meydan beylere çok teşekkür ediyoruz.

Sivil toplum Örgütlerinde aranan ve özlenen demokratik katılımcılık, şeffaflık ve birlikte karar verme, toplumsal farkındalık yaratırken,toplum yararına çalışmalarda başarılar elde etme kültürünün güzel bir örneğidir derneğimiz DOĞA-TARİH.

Derneğimizin var olması, demokratik katılımcılığın sağlanması ve toplumun her kesiminden bireye sahip olması ile hem Trabzon ve hem de bölgenin Doğası ve Tarihi/kültürünün tanıtılması ve korunmasında katkısı, emeği olan tüm üyelerimizi kutluyoruz. İyi ki varsınız güzel ülkemizin güzel insanları.

Ben değil biz olabilmenin güzel örneği olan derneğimizi, 2020-2021 döneminde yönetmeye aday olan ve üyelerce takdir ve kabul edilen yeni yönetim kurulunu kutluyor, çıktıkları yolda başarılı olmalarını diliyoruz.

Yeni dönemde dernek yönetim ve faaliyetlerinin tüm üyelerin katılım ve katkıları ile yürütülmesi öngörülmektedir. Trabzon ve bölge tarihi, doğası ve kültürünün korunması, tanıtılması çalışmalarında her üyenin az yada çok bir rol ve katkısının olması beklenmekte ve hedeflenmektedir.

Bu kapsamda, yeni yönetim döneminde, yönetim kurulu 7 asil ve 7 yedek üye olarak birlikte toplanıp, birlikte karar vererek faaliyetleri birlikte yürütülecektir.

Ayrıca oluşturulan faaliyet komisyonlarında, derneğin her üyesinin en az bir komisyonda yer alarak çalışmalara katkı vermesi beklenmektedir. Komisyonlar;

1-Doğal-Tarihi ve Kültür değerleri araştırma, koruma ve tanıtma komisyonu,

2- Tanıtım ve İletişim, basın komisyonu.

3- Sportif faaliyetler komisyonu

4- Proje Komisyonu

5- Kültürel ve sosyal faaliyetler komisyonu

6- Sürdürülebilir eko-kırsal Turizm Komisyonu

Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesinin ecdat yadigarı ve gelecek neslin emaneti olan doğal , tarihi ve kültürel değerlerini tanıma, tanıtma ve korunması için eğitim, sportif etkinlik, eko- kırsal turizm etkinlikleri, proje çalışmaları ile katkı sağlayan derneğimiz, yeni dönem de de tüzüğünde yer alan çalışmalarla, programlı aktiviteleri ile toplumun her kesimine daha etkin ulaşmaya devam edecektir.

NOT: DOĞA-TARİH bizlerle birlikte kentine, doğasına, tarihine sahip çıkmak isteyen, güç verip bizlerden güç almak isteyen tüm insanlara açıktır. Her aktivite ve derneğimizin kapısı, üye olup olmamasına bakılmaksızın vatanın doğasına, tarihine, kültürüne sahip çıkmak ve bir şeyler yapmak isteyen herkese açıktır.

Derneğimizin Katkısı ile koruma altına alınan Ağaçbaşı ve Barma Turbalıkları Doğal SİT alanları, Sürmen-Karacakaya Köyü Kentsel SİT alanı , Gümüşhane Çakırgöl-Deveboynu şehitlik ve 1. Dünya savaşı Siper alanı Kültürel/ askeri SİT alanı ve kent içi ve dışında birçok kale, dini yapı ve sivil mimari eser derneğimizin bilimsel veri ve gerekçelerle yapılan başvurusu ile koruma altına alınmıştır. Trabzon ve Gümüşhane doğası ve kültürünün ortak havzaları olan Yanbolu-Santa havzası ve Kurum ( İmera-Kurum) -Karaca Mağarası havzaları sürdürülebilir master plan projeleri yürütülmektedir. 2020 yılı içerisinde her iki havzanın tüm potansiyel değerleri, korunması gereken alanları ve koruma-kullanma dengesi içerisinde, tarihi Anabasis , İpek Yolu ve kervan yollarının geçtiği her iki havzanın bütünleşik doğa ve kültür turizm potansiyeli ortaya konulacaktır.

Derneğimiz uzmanlarının büyük uğraşı ve hazırlanan yüzlece sayfa bilgi ve belge sunulmasına karşın Trabzon merkezde bulunan Pazarkapı antik liman alanı ve surları, Mumhane köprü ve menfezi, Tabakhane vadisi Pers- Roma kaya mezarlarının bir kısmı, Tabakhane vadisi aziz George şapeli ve ayazması vd birçok kentsel tarihi kültür varlk korunamamış kenti yönetenlerin onayı ile yok edilmiştir.

Doğasına, tarihine ve kültürüne sahip çıkan bir Trabzon ve bölge dileği ile.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Mehmet gürsoy 3 yıl önce

Slm dernekle iletişime geçmem için adres telefon alabilirmiyim tşk

Avatar
Mehmet gürsoy 3 yıl önce

Slm dernekle iletişime geçmem için adres telefon alabilirmiyim tşk



Günebakış Trabzon Haber