Dünya Gümrük Örgütü

Ülkemizin de kurucusu olduğu ve halen 180 üyesi bulunan Dünya Gümrük Örgütü’nün (DGÖ) temelini oluşturan Gümrük İşbirliği Konseyi Sözleşmesi, Türkiyeninde aralarında bulunduğu kurucu üyeler tarafından 1950 yılında imzalanmış ve 1952 yılında yürürlüğe girmiştir. Anılan konsey ilk toplantısını 26 Ocak 1953 tarihinde 17 ülkenin katılımıyla Brüksel’de gerçekleştirmiştir.

Bu çerçevede örgütün ilk toplantısını yaptığı 26 Ocak Günü üye ülkelerde ve DGÖ merkezinde “Dünya Gümrük Günü” olarak belirlenmiştir. 26 Ocak Dünya Gümrük Günü, her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmakta olup, 2018 yılı ve özellikle 26 Ocak Dünya Gümrük Günü için “Ekonomik Kalkınma İçin Güvenli bir iş ortamı belirlenmiştir.

Bu çerçevede Bölge Müdürlüğümüzce her yıl olduğu gibi çeşitli ziyaretler, aktiviteler düzenlenmektedir. 

24 Şubat Anaokulu Öğrencilerinin Bölge Müdürlüğümüzü Ziyareti

26 Ocak Dünya Gümrük Günü Etkinlikleri nedeniyle 24 Şubat Anaokulu öğrencileri Bölge Müdürlüğümüzü ziyaret ederek Liman Sahası içerisinde okul gezisi düzenlediler. Gezi kapsamında minik öğrencilerimize Trabzon Gümrük Müdürlüğü, Trabzon Tasfiye İşletme Müdürlüğü, Trabzon Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü işlemleri ile ilgili küçük tanıtımlar yapıldı. Öğrencilere Bölge Müdürlüğümüz yemekhanesinde öğle yemeği düzenlendi. Daha sonra öğrenciler Bölge Müdürümüz Hüseyin ŞANVERDİ makamında misafir ederek hediyeler verdi.

Trabzon Köşk Huzurevi Ziyareti

26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri çerçevesinde Bölge Müdürümüz Hüseyin ŞANVERDİ, kurum amirlerimiz ve tüm personelimizin katılımıyla T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına Bağlı Trabzon Köşk Huzurevine ziyaret düzenlendi. 

Her insan için değişik mana ve önem ifade eden yaşlılık, hayatın çok özel bir dönemidir. Yaşlılarımız dün ile bugün arasında köprü kuran, kültürümüzü ve değerlerimizi yarınlara taşımamızı sağlayan en değerli varlıklarımızdır. Yaşlılık dönemi itibar gerektirmektedir bu aynı zamanda bir minnet borcudur. Yaşlı bireylerin toplumla bütünleşmesi, daha aktif olması ve yaşama bağlı kılınmaları gerekir. 

Bu çerçevede ziyaret kapsamında huzurevi sakinleriyle sohbet edildi. Değerli tecrübeleri alındı.

Valilik Önüne Çelenk Bırakılması ve Makam Ziyareti

26 Ocak Dünya Gümrük Günü etkinlikleri çerçevesinde Bölge Müdürümüz Hüseyin ŞANVERDİ, kurum amirlerimiz ve tüm personelimizin katılımıyla Valilik önünde tören düzenlendi. Törende Atatürk Büstüne Çelenk konuldu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Bölge Müdürümüz Hüseyin ŞANVERDİ, Trabzon Gümrük Müdürümüz Ahmet Bünyamin KULULAR ve beraberindeki kurum amirlerimiz Sn. Trabzon Valisi/Mülki İdare Amiri Yücel YAVUZ’u makamında ziyaret ederek Bölge Müdürlüğümüz faaliyetleri ve Dünya Gümrük Günü hakkında Valilik makamına bilgi vermiştir.

Havaalanında Yolculara Çiçek Dağıtıldı.

Bölge Müdürümüz Hüseyin ŞANVERDİ ve kurum amirlerimiz Havaalanında ziyaretlerde bulunarak yolcularımıza çiçek dağıtmışlardır.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber