DÜNYANIN ÇEŞİTLİ BÖLGELERİNDE RAMAZAN’I YAŞATTILAR

Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Ramazan ayında binlerce ihtiyaç sahibi için çeşitli projelere imza attı. Trabzon dahil başta Afganistan, Filistin/Gazze, Somali, Yemen, Bangladeş, Moro, Patani ve Suriye’de mazlumlara yönelik insani yardım çalışmaları gerçekleştirdiler.

Bağışçılarımız Sayesinde İhtiyaç Sahiplerine Umut Işığı Olduk

Ramazan çalışmaları ile alakalı bilgi veren Trabzon İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Zühtü Kalma; “İlçe teşkilatlarımız, İl İçi Yardım, Genç İHH, Kadın Kollarımız ve Yetim Birimimiz ile ciddi bir Ramazan çalışması gerçekleştirdik. Trabzon başta olmak üzere dünyanın birçok ülkesine bağışçılarımız sayesinde umut ışığı olduk.” dedi.

Trabzon’da Çok Ciddi Bir Çalışma Gerçekleştirdik

Zühtü Kalma yaptığı açıklamada; “Her dönem olduğu gibi Trabzon’da da ciddi bir çalışma gerçekleştirdik. Yetim ailelerimizin sofralarına konuk olduk, ihtiyaç sahiplerinin erzaklarını karşıladık. Sıcak iftarlıklarımızla ailelerimizin içini ısıttık. Askıda fatura kampanyamız ile doğalgaz, elektrik ve su faturalarını ödeyemeyen ailelerime yardımcı olduk.” dedi. Trabzon’daki çalışmalara değinen Zühtü Kalma; “Askıda Fatura projemiz ile toplamda 3.200 TL’lik fatura ödedik, 2.700 TL nakdi yardımda bulunduk. 1.200 adet kumanya dağıtımı gerçekleştirdik. Her gün 80 ailemize iftarlık ulaştırdık. ve 350 yetimimize bayramlık hediye ettik.” diye ifade etti.

Birçok Bölgeye Yardım Ulaştırdılar

Farklı bölgelerdeki insani yardım çalışmalarından bahseden Zühtü Kalma, Afganistan’da 1.200 kumanya, Yemen ve Somali’de toplam 70 kumanya dağıttıklarını söyledi. Ayrıca Somali, Filistin/Gazze, Bangladeş, Moro, Patani ve Suriye’de 901 aileye iftarlık dağıttıklarını ifade etti.

Ramazan’ı Yaşattılar

Ramazan boyunca yapılan yardımlardan bahseden Kalma, “Toplam yaptığımız yardımlar şöyle; 2.444 adet kumanya, 810 yetime bayramlık, 3.001 kişiye iftarlık, 131.836,50 TL fitre ve 1.130.613,00 TL zekât ile binlerce insana umut ışığı olduk. Trabzon İHH bu Ramazan’da da bağışçılarının emanetlerine sahip çıkarak büyük bir iyiliğe imza attı. Bu iyiliği asıl kahramanı bağışçılarımız ve gönüllülerimize teşekkür ediyoruz.” diye aktardı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber