İş Birliklerinin Önü Açılacak

Trabzon’a çeşitli temaslarda bulunmak için gelen Kuzey Makedonya Büyükelçisi Jovan Manasijevski, Karadeniz Teknik Üniversitesi’ni (KTÜ) ziyaret ederek Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş ile bir araya geldi. Kuzey Makedonya Cumhuriyeti Fahri Konsolosu Sırrı Eren ve KTÜ Dış İlişkiler Genel Koordinatörü Prof. Dr. Ümit Alver’in yer aldığı görüşmede, Trabzon kentinin tarihsel ve kültürel anlamda önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çekildi.

“KTÜ, Geniş Bir Perspektif Sunuyor”

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin Trabzon kentinin kıymetli bir parçası olduğunu ifade eden Büyükelçisi Jovan Manasijevski, “KTÜ’nün bölgenin eşsiz doğal güzelliklerine ve tarihine ev sahipliği yaparak, akademik mükemmelliği ile öne çıkan önemli bir eğitim kurumu olduğunu biliyordum. Şüphesiz ki KTÜ, köklü geçmişi ve çağdaş eğitim anlayışıyla öğrencilere geniş bir perspektif sunuyor. Bu çerçeveden bakıldığında bizim mevcut devlet üniversitelerimiz ile KTÜ arasında iş birliğinin önü açılabilir.” dedi.

Uluslararasılaşmaya Dikkat Çekildi

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Halil İbrahim Okumuş ise nazik ziyaretleri ve güzel temennilerinden dolayı Büyükelçisi Manasijevski’ye teşekkür etti. Prof. Dr. Okumuş,

KTÜ'nün uluslararası iş birliği programları ve öğrenci değişim projeleriyle ilgili Manasijevski’ye bilgi aktararak, bu tür görüşmelerin iki ülke üniversiteleri arasındaki ilişkileri güçlendirebileceğini ve gençler arasında kültürel alışverişi teşvik edebileceğini vurguladı.

Görüşmede, Kuzey Makedonya devlet üniversiteleri ile KTÜ arasında yapılacak eğitim, araştırma ve kültürel iş birliği için bilgi alışverişinde bulunuldu.

Ziyaret, karşılıklı görüş alışverişi ve hatıra fotoğrafı çektirilmesinin ardından sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber