banner240
banner237
banner238

KAÇIRILAN GEMİDE 3 RİZELİDEN İKİZDERELİ İLYAS BAŞ

HABER : İSMET KÖSOĞLU

Geminin 4'üncü kaptanı Furkan Yaren "Kör bir şekilde seyir yapıyorum" dedi.Gine açıklarında Sao Tome'nin 100 deniz mili kuzeybatısında M/V Mozart isimli bir Türk gemisi, Nijeryalı korsanlar tarafından rehin alındı. Nijerya'nın Lagos kentinden Güney Afrika’nın Cape Town kentine gitmek üzere yola çıkan geminin 19 mürettebatı bulunuyordu.

2’NCİ MÜHENDİS ÖLDÜRÜLDÜ

Yapılan ilk açıklamalara göre gemi mürettebatından 15 kişinin kaçırıldığı öğrenildi. Geminin 4’üncü kaptanı Furkan Yaren 2. Mühendis Azerbaycanlı Farman Ismayılov'un ise öldürüldüğünü açıkladı. “KÖR BİR ŞEKİLDE SEYİR YAPIYORUM” Yaren “Kör bir şekilde seyir yapıyorum. Ben de bacağımdan yaralandım. Başım felaket ağrıyor” dedi.

GEMİDE 3 MÜRETTEBAT RİZELİ-

İkizdereli İlyas Baş’ın ailesi İstanbul’da yaşıyor. İkizdere Gürdere Köyünden Hızır oğlu 1994 doğumlu bekar olan İlyas Baş ailesiyle İstanbul’da yaşıyor.

Gemi mürettebatındaki bu 3 Rizeli gemicilerin akıbeti dikkatle takip ediliyor. Rize nüfusuna kayıtlı diğer gemiciler Ünal Dilsiz ve geminin aşçısı Rize Pazar nüfusuna kayıtlı Mustafa Benklioğlu olduğu öğrenildi.

Gürdere Köyü Muhtarı Erdoğan Baş’ bizde akrabamız olan İlyas Baş’ın bir an önce serbest bırakılmasını istiyoruz. Akrabamız İstanbul’da yaşıyor ama akraba olarak köydeyiz ve takip ediyoruz.15 kaçırılan vatandaşımızın bir an önce serbest bırakılarak yurda getirilmesini istiyoruz. İnşallah sağ salim yurda gelecekler. Gözümüz kulağımız televizyon ve telefonlarda kaldı, endişe içinde bekliyoruz’ dedi.

M/V Mozart gemisinin mürettebat listesi.

Kaptan-Mustafa Kaya

2. Kaptan-Melih Çetin

3. Kaptan-Doğancan Cengil

4. Kaptan-Furkan Yaren

Başmühendis-Süha Tatlıgül

2. Mühendis-Farman Ismayılov

3. Mühendis-Yasin Alper Şeker

Elektroteknik zabiti-Gökhan Buran

Reis-Vedat Aksan

Gemici-Erdi Erman

Gemici-Halil Gülçür

Gemici-Ünsal Dilsiz

Gemici-Adil Alkan

Gemici-İlyas Baş

Fiter-Mesut Meral

Yağcı-Bahadır Yeşilalan

Yağcı-GökhanLale

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber