Sri Lanka’nın Bağımsızlığının 70.Yıldönümü

Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosluğu tarafından Sri Lanka Devletinin bağımsızlığının 70. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında bir otelde gerçekleştirilen resepsiyona Valimiz Yücel Yavuz, Rize Valisi Erdoğan Bektaş, Sri Lanka Büyükelçisi H.E. Pakeer Mohideen Amza,Karadeniz Bölgesi Fahri Konsolosu Atilla Ataman,  il protokolü, ilimizde görev yapan diğer ülkelerin konsolosları ile basın mensupları katıldı.

Resepsiyonda Vali Yücel Yavuz Sri Lanka Devleti’nin bağımsızlığını kazanışının 70.yıldönümü etkinliklerinin Sri Lanka Trabzon Fahri Konsolosu Atilla Ataman ve kıymetli eşlerinin ev sahipliğinde düzenlenmesinde dolayı teşekkür ederek “Şehrimizde de böyle bir farkındalık oluşturdular. Bizlerde burada hep birlikte ortak olduk. Değerli büyükelçimiz Türkiye’de görevde bulunduğu süre zarfında şehrimize defalarca gelmiş ve kendilerinin ifade ettiği üzere çok değerli hemşehrimiz, işadamımız Atilla Ataman Bey ve ekibinin fahri konsolosluk görevini layıkıyla yapması neticesinde Sri Lanka’nın Trabzon’a özel bir ilgi duymasına sebep olmuştur.”dedi.

Sri Lanka Devleti’nin bağımsızlığını kazanmasıyla birlikte Türkiye ile Sri Lanka’nın önemli diplomatik ilişkiler kurduklarını ifade eden Vali Yavuz,”Sri Lanka Devleti kurmuş olduğu ilişkiler ile de ileriyi gören bir millet olmuştur. Yetmiş yıl öncesinden Türkiye ile diplomatik, ticari ve ekonomik ilişkiler kurarak  bu önemi görmüştür. Türkiye’mizin içinde bulunduğu zor şartlara rağmen dostlarımızın kimler olduğunu görüyoruz. Sri Lanka Devleti’nin başkanı, 15 Temmuz gecesi ülkemize yapılan darbe girişiminde Sayın Cumhurbaşkanımızı ilk arayan devlet başkanlarından biri olarak ülkemize ve Cumhurbaşkanımıza desteklerini ifade etmişlerdir. Bu da ilişkilerimiz açısından ayrı bir değer ve önem taşımaktadır.  Yine aynı şekilde dünya devletlerinin ayağa kalktığı Kudüs konusunda, Sri Lanka Devleti,  Türkiye’mizin öncülüğünde ‘Dünya beşten büyüktür’ dediğimizde Birleşmiş Milletler’deki oylama sırasında genel olarak yine adaletli ve doğru çıkışın yanında olduklarını deklare etmişlerdir. Bu da Sri Lanka’nın dünya gündemine ne kadar hâkim olduğunun adalete ve insanlığa yönelik iyiliklerin neler olduğunu bildiğinin en güzel göstergesidir. İnşallah bundan sonrada iki ülke arasındaki ilişkiler diplomatik, ekonomik ve ticari olarak her alanda gelişir. Bu konuda da büyükelçimizin gayretlerini görmekteyiz ve kendilerini takdir ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Vali Yücel Yavuz ve Rize Valisi Erdoğan Bektaş Sri Lanka Büyükelçisi’ne hediye takdim ettiler.

Resepsiyon Sri Lanka Halk Topluluğu Grubunun dans gösterileriyle sona erdi.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol



Günebakış Trabzon Haber