banner240
banner237
banner238

TBMM ÇEVRE KOMİSYONU BAŞKANI VE AK PARTİ TRABZON MİLLETVEKİLİ MUHAMMET BALTA MISIR’DA DÜZENLENEN COP27’YE KATILDI!

Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’nin en üst düzey karar alma organı olan Taraflar Konferansı (COP)’nın 27’ncisi başladı.

TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, 6-18 Kasım 2022 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi 27’nci Taraflar Konferansı (COP27)’na katılmak üzere Mısır’a gitti.

Şarm-El Şeyh Şehrinde gerçekleştirilecek 27. Taraflar Konferansı (COP27)’na 197 ülkeden katılımcının iştirak etmesi bekleniyor. Konuyla ilgili bir açıklama yapan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Muhammet Balta, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un ve Bakanlık yetkililerinin katılacağı 27’nci Taraflar Konferansı (COP27)’na bizlerde TBMM Çevre Komisyonu olarak katılıyoruz. Burada emisyon azaltımı, finansman, iklim değişikliğine uyum, teknoloji ve kapasite geliştirme konularında müzakereler yapılacak. Türkiye Standı açılacak ve Türkiye’nin iklim değişikliği ile ilgili yaptığı çalışmaların uluslararası düzeyde anlatılacak ve tanıtılacak” dedi.

Bilindiği üzere 21 Mart 1994 tarihinde yürürlüğe giren Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi’ne; Türkiye, 24 Mayıs 2004 tarihinde katıldı. Küresel iklim değişikliği ile mücadelede önemli bir dönüm noktası olan Paris Anlaşması ise 12 Aralık 2015 tarihinde kabul edildi. Türkiye, Paris Anlaşması’nı 2015 yılında kabul etti ve 22 Nisan 2016’da gelişmekte olan ülke olduğunu sözlü olarak dile getirerek anlaşmayı imzalamıştı. Paris Anlaşması’na taraf olmamız için esas Komisyon olarak Dışişleri Komisyonu’na, tali komisyon olarak Çevre Komisyonu’na havale edilen Paris Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Teklifi 5 Ekim 2021 tarihinde Çevre Komisyonu’nda görüşülüp kabul edilmişti. 6 Ekim 2021 tarihinde de söz konusu teklif TBMM Genel Kurul’unda kabul edilerek kanunlaşmıştı.

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

banner1

banner220



Günebakış Trabzon Haber